Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 22, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PERFORMANŢĂ: Universitatea Valahia din Târgovişte, locul I la Concursul mondial de microrobotică

PERFORMANŢĂ: Universitatea Valahia din Târgovişte, locul I la Concursul mondial de microrobotică 

echipa UVT

Echipa de cercetători şi studenţi ai Universităţii Valahia din Târgovişte se întoarce învingătoare de la concursul mondial de microrobotică, desfăşurat anul acesta la Seattle, Statele Unite ale Americii. Participarea UVT a constat în realizarea unui dispozitiv microrobotic de 220 micrometri, adică mai puţin de un sfert de milimetru, cu care a câştigat locul I. Echipa a fost formată din conferentiarul Alexandru Ioan IVAN, lectorul Florin DRAGOMIR, doctorandul Valentin GURGU şi studentul în anul IV Nicolae RĂDULESCU.

Competiţia a fost organizată în cadrul ICRA 2015 (International Conference Robotics and Automation), cel mai mare eveniment anual din domeniul roboticii, care reuneşte 2700 de participanţi. Obiectivele concursului de microrobotică au constat în dezvoltarea de soluţii inovative la scara mică, dedicate viitoarelor aplicaţii biomedicale şi nanotehnologiilor. Aplicaţiile vizează domeniul biomedical, cum ar fi manipularea şi sortarea de celule, chirurgia minim invazivă sau asamblarea de structuri la scară nanometrică şi micrometrică.

Răspuns la PERFORMANŢĂ: Universitatea Valahia din Târgovişte, locul I la Concursul mondial de microrobotică

  1. Popa Ecaterina

    Felicitari! Felicitari personale pentru Alexandru Ioan Ivan .Am stiut de ce trebuie sa-l sprijin la plecarea in afara cu o bursa.

     

Adaugă un Comentariu

*