Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, mai 9, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » PERICOL: Dâmboviţenii cresc în curţi lei, tigri, urşi şi alte animale sălbatice

PERICOL: Dâmboviţenii cresc în curţi lei, tigri, urşi şi alte animale sălbatice 

zoo potlogi 2

În judeţul Dâmboviţa au început să se înmulţească iubitorii de animale exotice! Nu vorbim de papagali, canari sau cine ştie ce specii de şoricei, ci de lei, tigri, urşi, maimuţe, leoparzi şi chiar şerpi boua sau pitoni.

Dacă în urmă cu mai mulţi ani toată ţara vuia, uimită fiind din cauza grădinii zoologice de la Pietroşiţa, amenajată în ograda unui prosper om de afaceri, acum am coborît la câmpie. Avem manajerii la Gura Foii, Picior de Munte şi, mai nou, autorităţile au descoperit una şi la Potlogi.

Un afacerist local ce activează în domeniul construcţiilor ar fi adus, în spatele unor garduri de zid, înalte, de nu vezi nimic în ograda lui, maimuţe, pui de lei, lame, ratoni, tot soiul de păsări şi alte animale de prin lume adunate.

Primarul Nicolae Catrina a rămas şi el surprins când a auzit că în localitatea pe care o păstoreşte ar exista o mică grădină zoologică. Oamenii prin sat ne-au spus că au auzit sunete mai ciudate din curtea vecinului, dar nu s-au gândit niciodată că acolo ar fi un fel de junglă în miniatură.

zoo potlogi 1

Reprezentanţii Poliţiei, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi cei ai Gărzii de Mediu au descins astăzi în comuna Potlogi pentru a vedea minunea şi pentru a afla de unde provin şi în ce condiţii sunt întreţinute fiarele.

Sandu Tolea, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Dâmboviţa, ne-a spus că legile româneşti nu interzic cetăţenilor să deţină animale sălbatice, dar asemenea stabilimente trebuie autorizate şi supuse unui control permanent.

Florin Draghia, iubitorul de animale de la Potlogi, a primit din partea DSV un avertisment pentru a intra în legalitate, iar Poliţia i-a deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de animale luate fără drept din natură.

Săptămâna trecută, o femeie din satul Picior de Munte, comuna Dragodana, a fost grav rănită de un leu din curtea unui consătean. Autorităţile care au descins la faţa locului au găsit peste 80 de animale sălbatice. Potrivit Gărzii de Mediu, la Picior de Munte funcţiona, fără autorizaţie, Centrul de recuperare şi îngrijire a animalelor sălbatice al Fundaţiei Internaţional Wildlife, reprezentată de executorul judecătorersc Claudiu Duică.

zoo potlogi 3

2 Răspunsuri la PERICOL: Dâmboviţenii cresc în curţi lei, tigri, urşi şi alte animale sălbatice

 1. moshu49

  „…din partea DSV un avertisment…”
  adică i-a bătut obrazul?
  că la specia maidanezi e vocal tare, Tolea, ăsta! :(

   
 2. Crista Andrei

  In poze animalele arata foarte bine. Ingrijite atent, tinute in conditii foarte bune. As spune ca sunt mult mai bine ingrijite decat cele de la Zoo Baneasa.
  Unde se afla, mai exact, acest loc? Se poate vizita?

   

Adaugă un Comentariu

*