Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 30, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » Poveste cu fiare sălbatice

Poveste cu fiare sălbatice 

Ursul ucigaș a cam dat de lucru autorităților. Le-a stricat liniștea, somnul, digestia, siesta. I-a băgat în priză cum nu se poate. Celule de criză, patrule, puști, bastoane, pânde, pliante, comunicate, sfaturi, decizii, demisii, conferințe. Da, până la urmă, turbat sau neturbat, ăla era ursul. Că lumea, deh, ca pe la țară, vorbește multe.

Zic bătrânele că fiara care a atacat era mai mare, fioros. Ăsta împușcat la lunetă nu prea arăta periculos. Un puiandru, spun oamenii. Un animal cu burdihanul plin de prune. Ceva urme de sânge pe sub unghii. Blănița curată. Te pui cu orătania criminală.S-a dus să se spele, în Ialomița, să șteargă toate urmele.Versat. Încă se mai strâng probe. Să fie dosarul tun.

Despre barosanii din spatele Fondului de Vânătoare nu se spune nimic. Se zice că sunt prea tari. Cine să le atingă interesul. Sunt nevinovați, curați, pașnici. Trag cu pușca de plăcere. Până la urmă, ce a căutat omul ăla în grădina lui. Nu bănuia că vine ursul la prune. Ce să mănânce în pădurea numită fond de vânătoare, scoarță de copac.

Zicea madam Plumb că va declanșa imediat o anchetă. La primele ore ale dimineții zilei de luni. A trecut. O fi aflat cine se ocupă de fondurile de vânătoare și a trecut la următorul pas – ciocu mic.

Răspuns la Poveste cu fiare sălbatice

  1. Robert Georgescu

    Asa cum spui, madam Ministra habar n-are de legislatie: NICIO AGENTIE DIN SUBORDINEA MINISTERULUI NU POATE DISPUNE DE AUTORIZATIE DE VANATOARE… Doar Ministerul Mediului si Padurilor poate dispune de asa ceva… Sa impushti o caprioara, un cerb, un mistretz, un lup, o vulpe…, un ditamai URSUL…, doar cu acordul Ministerului se poate…, sub nicio forma cu acordul unei amarate de agentii pentru protectia mediului… Distinsa Doamna Ministru stie sigur asta…, e imposibil sa nu stie…, doar e legislatie… Si-atunci?… ……. CUM ???!!! NU STIE ???!!! PAI…, CE ???…, E HABARNAUTA ???!!!… CUM SA NU STIE CA AGENTIILE TERITORIALE N-AU COMPETENTA DE A AUTORIZA VANATOAREA ???!!! CE???!!! E IDIOATA???!!!
    DOAR E LEGISLATIE!!!…
    SI-ATUNCI???!!! DIRECTOAREA AGENTIEI DE LA TARGOVISTE E MAI IMBECILA DECAT TOT LOTUL MINISTERIAL ???!!!

     

Adaugă un Comentariu

*