Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRAHOVA: Genialul compozitor şi interpret George Enescu, omagiat la Muzeul Memorial din Ploieşti

PRAHOVA: Genialul compozitor şi interpret George Enescu, omagiat la Muzeul Memorial din Ploieşti 

Foto: www.romaniapozitiva.ro

Muzeul Memorial din Ploieşti organizează, miercuri – 6 mai, de la ora 17:30, o manifestare cultural-omagială prilejuită de comemorarea a 60 de ani de la trecerea în lumea cea veșnică a genialului compozitor și interpret George Enescu.

„Viața și opera nemuritorului muzician vor fi evocate de prof. dr. Al. I. Bădulescu – membru al UCMR și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, după care vor fi audiate pagini celebre din opera ilustrului muzician comemorat, aflate în Fonoteca de aur a Radiodifuziunii Române”, spune Mihaela Ştefănescu – conservator.

Acţiunea se va încheia cu un recital vocal-instrumental la care își dau concursul: prof. Nelu Stan; violonistul Cosmin Stoica-concertmaestru la Filarmonica „Paul Constantinescu”; mezzosoprana Cristina Trandafir; soprana Denisa Iamandi; pianiștii: Mihai și Daniel Nichita, Alexia Roșca, prof. Doina Boboacă; chitară clasică: prof. Bogdan Găzdac.

George Enescu este singurul compozitor român intrat în patrimoniul universal. A fost deopotrivă violonist, profesor, dirijor și compozitor. A fost prezent pe cele mai importante scene ale lumii, dirijând inclusiv la prestigioasa Carnegie Hall din New York.

„Eram, dacă-mi amintesc bine, un copil silitor și chiar destul de conștiincios. La patru ani știam să citesc, să scriu, să adun și să scad. Nu era meritul meu, căci îmi plăcea învățătura și aveam groază de aproape toate jocurile, mai cu seamă de cele brutale; le găseam nefolositoare, având simțământul că pierd timpul; fugeam de zgomot și de vulgaritate, iar mai mult decât orice simțeam un fel de spaimă înnăscută în fața vieții. Ciudat copil, nu?” — Bernard Gavoty: „Amintirile lui George Enescu”.

Adaugă un Comentariu

*