Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Se poate! Percheziţii la locuinţele hoţilor de lemne din Dumbrăveşti

PRAHOVA: Se poate! Percheziţii la locuinţele hoţilor de lemne din Dumbrăveşti 

padure 2

35 de poliţişti din structurile operative ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, dintre care 9 luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, desfășoară la această oră o razie în comuna Dumbrăveşti, în cadrul căreia vor fi efectuate şi trei percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite că ar comite delicte silvice și infracțiuni de furt din locuințe și societăți comerciale.

Potrivit cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică, suspecţii au tăiat fără drept arbori din pădurile proprietate a statului sau private, meterialul lemnos fiind ulterior comercializat. De asemenea, aceștia ar fi sustras mai multe bunuri din locuințe de pe teritoriul comunei și de la puncte de lucru ale unor agenți economici.

Pe durata raziei desfăşurată în colaborare cu militarii jandarmi, polițiștii acționează pentru depistarea persoanelor care au comis infracțiuni sau care au încălcat normele de conviețuire socială, tulburând liniștea și ordinea publică printr-un comportament violent, precum și a celor care se sustrag de la cercetări sau de la executarea unor pedepse privative de libertate. Cei în cauză vor fi conduși la sediul poliției în vederea luării măsurilor legale.

Prin activitățile desfășurate se urmărește și descoperirea și recuperarea bunurilor care ar proveni din fapte ilicite, precum și completarea probatoriului cu privire la situația infracțională a persoanelor cercetate.

Razii similare ar trebui organizate şi în judeţul Dâmboviţa, spre exemplu, unde, de asemenea, există „puncte firbinţi” în ceea ce priveşte furtul de material lemnos, ba chiar hoţii s-au obişnuit să spună că autorităţile nu pot intra la ei în curte şi, de foarte multe ori, afişează ostentativ lemnele sustrase.

Adaugă un Comentariu

*