Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Spărgeau locuinţe sub coordonarea unui deţinut încarcerat la Ploieşti

PRAHOVA: Spărgeau locuinţe sub coordonarea unui deţinut încarcerat la Ploieşti 

Foto: Adevărul

Poliţişti de investigaţii criminale din Ploieşti au destructurat o grupare infracţională specializată în furturi din locuinţe. Prejudicial cauzat este de aproximativ 112.000 de lei. În urma celor opt percheziţii efectuate în municipiul Ploieşti, în comunele Brazi şi Bărcăneşti, precum şi în Penitenciarul Ploieşti, au fost ridicate bijuterii, aparatură electronică, telefoane mobile, parfumuri şi ceasuri.

„Din cercetări, a rezultat că, în perioada decembrie 2013- aprilie 2014, membrii grupării ar fi comis opt furturi din locuinţe situate în municipiul Ploieşti, de unde ar fi sustras bijuterii din aur şi argint, aparatura electronică, ceasuri, parfumuri, telefoane mobile, 13.700 de lei şi 17.490 de Euro. Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 111.575 de lei”, precizează IPJ Prahova.

În urma percheziţiilor desfăşurate au fost găsite şi ridicate mai multe bunuri şi valori provenite din săvârşirea de infracţiuni, respectiv bijuterii din aur, aparatură electronică, ceasuri şi parfumuri.

„Din grupare făcea parte şi o persoană care executa o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Ploieşti, iar în urma percheziţiei la locul de detenţie al acesteia au fost găsite şi ridicate mai multe înscrisuri, precum şi un telefon mobil”, potrivit poliţiştilor.

La sediul Poliţiei municipiului Ploieşti, au fost conduse 10 persoane pentru audieri, faţă de patru dintre acestea fiind luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore. Persoanele în cauză urmează să fie prezentate magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Adaugă un Comentariu

*