Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 22, 2021
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » PRO AGRO: Demersuri pentru instituirea unei cotizaţii porofesionale agricole!

PRO AGRO: Demersuri pentru instituirea unei cotizaţii porofesionale agricole! 

Emil Florian Dumitru (Sursa foto: Facebook)

Federaţia PRO AGRO a iniţiat un proiect de lege privind instituirea unei cotizaţii profesionale agricole, în vederea finanţării asociaţiilor membre ale organizaţiilor reprezentative din sectorul agroalimentar. În susţinerea acestui demers, conducerea PRO AGRO a explicat că astfel de mecanisme există şi în alte ţări membre ale Uniunii Europene, cel mai relevant caz fiind Franţa.

„În consecinţă, considerăm că Parlamentul României ar trebui să-şi asume acest proiect de act normativ, astfel încât fermierul român să fie cu adevărat reprezentat la masa negocierilor, fie în România, fie la Bruxelles. Demersul nostru vine în contextul nevoii unei reprezentări consistente a intereselor fermierilor din România. Numai în acest mod mişcarea asociativă din agricultură poate să conducă la asigurarea creşterii competitivităţii fermelor şi industriei alimentare din România”, spune preşedintele PRO AGRO – Emil Florian Dumitru.

TEXTUL PROIECTULUI DE ACT NORMATIV

Iniţiativa Federaţiei PRO AGRO este susţinută şi de Asociaţia Producătorilor de Porumb din România. Potrivit proiectului de lege vor avea obligaţia de a plăti cotizaţia profesională agricolă fermierii activi, adică aceia care depun anual la APIA cerere unică de plată pentru suprafaţa agricolă şi/sau animale. Vor fi exceptaţi aceia care deţin o suprafaţă mai mică sau egală cu 5 hectare şi/sau un număr de animale declarate mai mic sau egal cu 10 hectare echivalent în UVM.

PRO AGRO propune un cuantum anual al taxei profesionale agricole de 0,5 euro/ha sau echivalent UVM.

Adaugă un Comentariu

*