Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 17, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PROCEDURĂ: Litigiile cauzate de achiziţiile sub 5.000 de euro din alte state se rezolvă mai rapid!

PROCEDURĂ: Litigiile cauzate de achiziţiile sub 5.000 de euro din alte state se rezolvă mai rapid! 

Věra Jourová - responsabil pentru justiție (Sursa foto: www.justicereformukraine.eu)

Litigiile transfrontaliere care vizează cereri cu o valoare sub 5.000 de euro vor fi soluţionate mai rapid şi mai puţin costisitor, urmare implementării la nivelul Uniunii Europene, începând cu data de 14 iulie 2017, a unei noi proceduri, bazată pe folosirea noilor tehnologii, evitând deplasarea în faţa instanţelor de judecată. Anterior normelor aplicabile de la 14 iulie 2017, valoarea maximă de luat în calcul per litigiu era 2.000 de euro – informează Centrul Europe Direct Târgovişte

„Cu o procedură de soluționare simplă și eficientă a litigiilor, consumatorii și IMM-urile vor avea încredere să facă achiziții din alte state europene. Ei pot acum obține cu ușurință rambursarea sumei, pentru produse în valoare de până la 5.000 euro, achiziționate din alte țări europene, în cazul în care apar probleme sau dacă nu este efectuată livrarea”, a declarat comisarul Věra Jourová – responsabil pentru justiție.

Astfel, dacă un client cumpără online o pereche de schiuri, de exemplu, din altă țară europeană, iar vânzătorul nu i le livrează, dar nici nu vrea să îi restituie suma plătită, se poate apela la procedura europeană cu privire la cererile cu valoare redusă. Aceasta există din 2007 şi şi-a dovedit utilitatea, perioada unui litigiu fiind redusă de la 2,5 ani la doar 5 luni, în prezent.

Adaugă un Comentariu

*