Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » POLITIC » PROIECT: Noua Republică solicită limitarea numărului de mandate pentru parlamentari

PROIECT: Noua Republică solicită limitarea numărului de mandate pentru parlamentari 

Senatorul Valeriu Todiraşcu - Noua Republică - iniţiatorul proiectului legislativ (Foto: ziuanews.ro)

Partidul Noua Republică a depus la Parlament, prin senatorul Valeriu Todirașcu, o inițiativă legislativă pentru completarea Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, prin care propune limitarea numărului de mandate ale parlamentarilor la numai două, consecutive sau nu, astfel încât funcţia să nu devină o profesie iar legăturile cu instituţiile statului să nu mai permită abuzul.

„Mulți cetățeni ai României și-au manifestat deja public dorința de a se limita numărul de mandate pentru parlamentari, semnând o petiţie online (http://www.petitieonline.net/petitie/49651153), dar și în majoritatea protestelor stradale. (…)

Limitarea numărului de mandate pentru un parlamentar, deputat sau senator, nu ar trebui să fie interpretată ca limitare a dreptului constituțional de a fi ales. (…)

Limitarea carierei de parlamentar la cel mult două mandate ar duce la primenirea continuă a clasei politice, la păstrarea legăturilor între parlamentari şi cei pe care aceştia îi reprezintă”, se arată într-un comunicat Noua Republică.

Un astfel de proiect legislativ ar trebui să-i privească şi pe primari, nu doar pe parlamentari.

Adaugă un Comentariu

*