Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PROIECT REGIONAL: Nu ai un loc de muncă şi vrei să te recalifici? Te ajută Primăria Târgovişte!

PROIECT REGIONAL: Nu ai un loc de muncă şi vrei să te recalifici? Te ajută Primăria Târgovişte! 

proiect primarie

300 de dâmboviţeni şi argeşeni îşi vor găsi loc de muncă datorită unui proiect social regional implementat de către Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgovişte, cu fonduri europene nerambursabile. Beneficiarii vor fi selectaţi din rândul şomerilor indemnizaţi, şomerilor de lungă durată (neindemnizaţi) şi din rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

În cadrul acestui proiect, care se va derula în judeţele Dâmboviţa şi Argeş, în următoarele 18 luni, spune Marcela Iordache – director adjunct al Direcţiei de Asistenţă Socială, se vor organiza 12 cursuri de calificare (la Târgovişte şi la Piteşti) în meserii căutate pe piaţa muncii. Prin urmare, în primele trei luni de implementare a proiectului, se vor efectua studii de piaţă în cele două judeţe pentru a se identifica oportunităţile de angajare.

Prin proiect a fost asumat un curs de antreprenor în economie socială, celelalte 11 venind, cum spuneam, după sondarea pieţei muncii.

„Pentru participanţii la cursul de antreprenor în economie socială, vom genera şi un concurs, iar pentru cele mai bune 10 planuri de afacere se vor acorda câte 26.100 lei pentru ca iniţiatorii acestora să-şi poată porni afacerea”, a precizat Vasile Apostol, managerul regional al proiectului „Consiliere, formare, ocupare”.

Spre deosebire de alte cursuri organizate până acum, participanţii vor primi în fiecare zi o masă, iar la absolvire vor obţine nu doar o diplomă recunoscută pe piaţa muncii, ci şi o recompensă în bani, respectiv 600 de lei fiecare.

Prezent la lansarea proiectului, primarul Gabriel Boriga i-a felicitat pe iniţiatori pentru că dovedesc, încă o dată, că administraţia oraşului Târgovişte ştie să scrie proiecte europene care să vină în sprijinul oamenilor.

După ce o bună parte a infrastructurii educaţionale a fost pusă la punct cu fonduri europene nerambursabile (10 proiecte câştigate din 10 depuse), după ce s-au obţinut bani pentru modernizarea cartierelor şi pentru construirea la Târgovişte a celui mai modern complex de turism şi nataţie din România, era normal să vină la rând domeniul social. Proiectul de faţă nu este singurul implementat de Primăria Târgovişte, însă toate la un loc constituie doar începutul unei politici sociale care va căpăta consistenţă în cadrul exerciţiului financiar european 2014 – 2020.

Adaugă un Comentariu

*