Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » PROPUNERE: Norme noi privind fluxul datelor fără caracter personal în ţările UE

PROPUNERE: Norme noi privind fluxul datelor fără caracter personal în ţările UE 

Andrus Ansip - vicepreşedintele pentru Piaţă Unică şi Digitală (Sursa foto: romaniaregional.ro)

Comisia Europeană a propus marţi, 19 septembtrie, un nou set de norme pentru reglementarea fluxului liber al datelor fără caracter personal, ce vor permite stocarea şi prelucrarea acestora pe întreg teritoriul Uniunii Europene, ceea ce va contribui la stimularea competivitităţii companiilor europene şi la modernizarea serviciilor publice, eliminându-se astfel restricţiile legate de localizarea datelor – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

„Economia digitală a Europei este încă puternic divizată de-a lungul unor delimitări naționale închise. Acest lucru frânează creșterea globală a sectorului digital în Europa. Propunerea noastră, împreună cu normele de protecție a datelor cu caracter personal din UE, va permite libera circulație a tuturor tipurilor de date în cadrul pieței unice. Fluxul liber de date va favoriza, în cazul IMM-urilor și start-up-urilor, dezvoltarea unor noi servicii inovatoare și intrarea pe noi piețe”, a declarat Andrus Ansip – vicepreşedintele pentru Piaţă Unică şi Digitală.

Noile norme vor spori securitatea juridică și vor favoriza un climat de încredere pentru companii și organizații și vor deschide calea către o piață unică veritabilă în domeniul stocării și prelucrării datelor, favorizându-se astfel dezvoltarea unui sector european al serviciilor de tip cloud competitiv, sigur și fiabil și la scăderea prețurilor pentru utilizatorii serviciilor din domeniu.

Adaugă un Comentariu

*