Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, septembrie 18, 2021
Sunteți Aici Home » SĂNĂTATE » PSIHOLOG: Cum ne influenţează iubirea viaţa de zi cu zi

PSIHOLOG: Cum ne influenţează iubirea viaţa de zi cu zi 

Alexandru Pleşea - Antrenorul Minţii

Psihologul Alexandru Pleşea, cunoscut drept „Antrenorul Minţii”, spune că iubirea este cea mai puternică emoţie pe care corpul nostru o poate manifesta. Ea produce în noi o forță atât de mare, încât toate cele cinci simțuri fizice își măresc intensitatea. Gustul este altul, atingerile mai intense, privirea mai ageră și vigilentă, auzul mai calibrat și mirosul mai fin.

Studiile declară că procesele de memorare, amintire și inovație, în timpul unei relații de iubire devin mult mai facile și deschizătoare de noi oportunități în viață. Mai mult, specialistul consideră că iubirea este singura stare care îl conduce pe om să observe ce puteri are de fapt, însă gândurile, obiceiurile şi chiar prejudecăţile noastre ne împiedică să o trăim intens şi pe termen lung.

“Iubirea – ca stare – o avem genetic întipărită în fiecare dintre noi, este substanţa primă din care suntem clădiţi, însă mintea noastră a generat un sistem alternativ, dihotomic, care estompează sau remodelează fluxul de iubire care ne curge prin fiecare celulă a corpului nostru.

Iubirea are nevoie să fie înțeleasă ca fiind neschimbătoare, necondiționată de gânduri, nu fluctuează și nici nu depinde de factorii externi. Ea fiind un proces al inimii, și nu al gândurilor. Gândurile sunt de fapt obișnuința minții, care de cele mai multe ori distrug căsnicii, relații, colaborări etc”, consideră psihologul Alexandru Pleşea.

Primul “Te iubesc” pe care îl spunem persoanei dragi va fi perceput la nivel mental ca fiind aprobarea şi acceptarea sentimentelor. „Te Iubesc” va transcende omul dintr-o stare fizică într-una pur spirituală. Cu cât repetarea cuvintelor „Te Iubesc” va fi confirmată unul altuia, cu atât mai mult omul va fi readus la starea inițială, puternică și transcendentală pe care a avut-o la prima auzire a acestor cuvinte.

“Învățarea repetării cuvintelor «Te iubesc» către persoanele dragi devine o expresie cu putere atât de mare, atât din punct de vedere emoţional, cât şi mental, încât poate învinge toate filtrele mentale care împiedică iubirea să se manifeste la nivelul cel mai înalt.

Spuneţi-le des părinţilor, bunicilor, fraţilor, verişorilor, soţiilor, soţilor, iubiţilor şi iubitelor acest «Te iubesc» deoarece depresiile, supărările şi toate stările negative produse de creier, pot dispărea instantaneu datorită acestui mic impuls.

Percepția pe care o vedem de la cei care spun des «Te iubesc», este construită în jurul stărilor de fericire, venită din bunavoință și ajutor nelimitat, milă, iertare și înțelegere fără judecată”, conchide Antrenorul Minţii.

Adaugă un Comentariu

*