Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PSIHOTERAPIA te ajută să identifici cauza problemei şi să găseşti rezolvarea potrivită!

PSIHOTERAPIA te ajută să identifici cauza problemei şi să găseşti rezolvarea potrivită! 

canapea psiholog

Un domeniu deloc necunoscut este psihologia, cu numeroasele sale ramuri. Societatea actuală, factorii ce o reprezintă și care ne influențează ne fac să fim tot mai conștienți de ceea ce reprezintă această ramură, deseori fiind puși în situația de a apela la servicii de psihoterapie.

Pe cât pare de simplu și la subiect acest subiect, pe atât este în fapt de complex, de profund și greu de pătruns. Ajung să cunoască beneficiile psihoterapiei cei care sunt împinși de situații și au nevoie de ajutor în a se regăsi, în a identifica soluții pentru diverse probleme și stări ce îi încearcă.

Centrul Psihologic PsihArt din București este un astfel de loc, în care diverse categorii de persoane, din clase sociale diferite vin pentru a beneficia de ajutorul unui psiholog priceput, intermediarul al cărui rol este de a-i ajuta în identificarea cauzei problemei și găsirea celor mai potrivite rezolvări.

Nu este nicidecum un domeniu de corelat cu probleme psihice din naștere sau stări pentru care nu există soluții – apelează la această ramură de servicii persoanele care doresc să depășească anumite condiții și stări dificile, atunci când nu o mai pot face doar prin propriile puteri.

Pe scurt spus, psihoterapia este serviciul specializat de asistare psihologică, dar totodată și o relație umană de ajutorare, printr-un specialist, în călătoria de autocunoaștere – după cum o definesc experții centrului PsihArt. Apelează la psiholog cei care doresc sa crească pe plan personal, să se vindece psiho-emoțional și să se împace cu propriile persoane pentru o viață mai împlinită.

Când este recomandat ajutorul unui psiholog?
Poate fi solicitat ajutorul unui psiholog profesionist în diverse situații: în cazurile de depresie, de stres, anxietate și tot ce implică aceasta, șoc post-traumatic, tulburări (de personalitate, alimentare, obsesiv – compulsive, psihosomatice), doliu psihologic, dificultăți de adaptare sau în relații, stimă de sine crescută, încredere în sine depășită, burnout profesional, managementul furiei, gestionarea emoțiilor etc.

De ce trebuie depășită frica de a păși în cabinetul unui psiholog?
Faptul că mulți dezvoltă o frică nejustificată când vine vorba de a opta pentru aceste servicii nu este o noutate. Într-adevăr, poate deveni stresant momentul în care te gândești că te vei deschide în fața unui străin, de aceea poate cel mai potrivit este ca acesta să fie o persoană care te face să te simţi confortabil în a aborda subiecte personale.

Atunci când relația dintre părți este una deschisă, se are în vedere cea mai eficientă rezolvare, prin dezvoltarea unei stări de bine de durată, prin stabilizarea sănătății mintale și ridicarea nivelului de calitate a vieții. Dialogul este esențial în acest sens, însă nu trebuie subestimate nici practici precum sunt fișele de lucru sau alte diverse activități pe care le propune psihologul.

Ce vizează în general ședințele de psihoterapie?
Prin diversele tehnici abordate de specialist, se obțin rezultate benefice precum o alta maniera de comportament și de a gândi, acceptarea lucrurilor ce nu pot fi schimbate, înțelegerea emoțiilor și gestionarea corespunzătoare a acestora, conștientizarea faptelor și acțiunilor și importanța efectelor pe care acestea le au, dezvoltarea capacității de a rezolva problemele și de a pune în valoare abilitățile și talentele, înlocuirea tiparelor de relaționare în vederea construirii unor relații sănătoase, precum și adoptarea unei perspective mai sănătoase asupra vieții.

La începutul fiecărei sesiuni de terapie sunt identificate cauzele și stabilite obiectivele de îndeplinit. Pentru a obține rezultatele dorite, psihologul recurge la un anumit mod de lucru, astfel ca totul să se desfășoare în acord cu cel ce beneficiază de servicii.

Extrem de importantă în toată această ecuație este relația terapeutică. Lipsa unei colaborări eficiente va afecta fără doar și poate cursul terapiei, oricât de superioară ar fi pregătirea terapeutului. Așadar, încă de la început, cei în cauză trebuie să încerce să vadă dincolo de calificărilor și cunoștințele specialistului.

În ceea ce privește durata unei terapii, aceasta depinde de o serie de factori, începând de la nevoile clienților și până la schimbările ce se doresc atinse, de orientarea psihoterapeutului de asemenea. Marile schimbări nu se petrec peste noapte, iar de asta trebuie să fie conștient oricine. Poate fi vorba despre o ședință de 50 de minute, de 60 sau chiar 90. Sunt în orice caz detalii ce se stabilesc de comun acord atunci când se semnează și contractul de confidențialitate specific.

Ce categorii de probleme vizează un centru special de psihologie precum PsihArt? În cadrul site-ului psihart.ro, la ramura servicii sunt menționate acestea, alături de tarifele practicate și alte informații utile.

Adaugă un Comentariu

*