Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PUCIOASA RENAȘTE CU FONDURI EUROPENE! Ultimii bani au fost atrași pentru dezvoltarea Școlii Elena Donici Cantacuzino

PUCIOASA RENAȘTE CU FONDURI EUROPENE! Ultimii bani au fost atrași pentru dezvoltarea Școlii Elena Donici Cantacuzino 

pucioasa

Administrația orașului Pucioasa a reușit să atragă peste 50 de milioane de euro din fondurile europene nerambursabile și să demareze ample proiecte de dezvoltare a localității: apă, canal, drumuri, instituții de învățământ și turism, astfel că orașul s-a transformat acum într-un șantier. După cum a declarat primarul Dănuț Bădău, nu s-a mai investit major în infrastructura din Pucioasa dinainte de 1990.

Ultimul proiect pentru care s-a semnat contractul de finanțare vizează modernizarea și extinderea Școlii Elena Donici Cantacuzino, o investiție de peste 2,4 milioane de lei cu termen de finalizare 14 octombrie 2014.

Prin acest proiect, se va mări capacitatea școlii cu încă șase săli de clasă și un laborator, se vor moderniza spațiile existente și se vor achiziționa echipamente IT.

„Este un proiect îndrăzneț pentru că răspunde unei nevoi prioritare a școlii, respectiv lipsa de spațiu. Este un proiect care s-a născut din colaborare și comunicare eficientă între instituțiile locale. Dincolo de ziduri, va exista o viață profesională de calitate. Echipa de profesori este pregătită să implementeze acest proiect”, a precizat directorul Școlii Elena Donici Cantacuzino, prof. Claudia Ionescu.

Primarul Dănuț Bădău a ținut să precizeze că administrația locală nu s-a limitat doar la fondurile europene nerambursabile și a investit în unitățile de învățământ din Pucioasa și foarte mulți bani din bugetul local. Practic, educația a constituit prioritatea edilului și a echipei sale.

Adaugă un Comentariu

*