Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE „i”: După 24 de ani…

PUNCTUL PE „i”: După 24 de ani… 

alexandru istrate k

Toată Germania aștepta un nou titlu mondial din 1990. După 24 de ani de așteptare, naționala Germaniei a devenit din nou campioană mondială. Nemții au meritat să câștige. Au desființat două puteri în fotbal: Portugalia, în grupe (scor 4-0), și Brazilia, în semifinale (scor 7-1). Nu au forțat și au remizat, 2-2, cu Ghana. Trupa antrenată de Joachim Low s-a dovedit superioară „Muschetarilor” francezi, de care a trecut cu 1-0. A avut ceva noroc cu „Vulpile deșertului” din Algeria, pe care le-a dobândit cu 1-0. De la acel meci a început să se remarce portarul Manuel Neuer.

„Pantezerele” nemțești au arătat mai bine ca „Pumele” argentiniene, chiar dacă Lionel Messi a luat trofeul Balonul de Aur, care răsplătește pe cel mai bun jucător. Dar cu un singur fotbalist de geniu nu poți ieși campioană mondială. Biglia, Perez, Higuain, Lavezzi, apoi Aguero și Palacio nu l-au ajutat suficient pe starul Barcelonei. Campion modial în 1986, Diego Armando Maradona a remarcat că starul Barcelonei a primit această distincție fără s-o merite. Urât lucru!

Antrenorul Joachim Low este arhitectul acestei izbânzi memorabile. A lucrat la acest proiect aproape 10 ani. La Mondialul din Brazilia, Germania a trasat o nouă ordine mondială. Manchaft-ul nemțesc a luat al patrulea trofeu din istorie și a egalat Italia. În urma succesului din Țara Cafelei, campioana mondială va fi răsplătită destul de consistent. Din partea FIFA va primi 35 de milioane de dolari, iar Argentina 25 de milioane.

Nemții au sărbătorit acest memorabil succes lângă poarta Branderburg, simbolul Germaniei Unite. Învingătorii din Brazilia au dedicat acestor minunați fani cea de-a patra stea.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*