Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, septembrie 18, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Răpiţi şi ţinuţi în SCLAVIE! Poliţiştii i-au găsit legaţi în LANŢURI într-un sat din Argeş!

Răpiţi şi ţinuţi în SCLAVIE! Poliţiştii i-au găsit legaţi în LANŢURI într-un sat din Argeş! 

sclavie arges 2

Anul 2016. Români ţinuţi legaţi în lanţuri şi puşi să muncească până la epuizare. Alţii erau obligaţi să cerşească sau să se bată între ei, spre amuzamentul „stăpânilor”! S-a întâmplat de ani buni în judeţul Argeş, în comuna Berevoeşti, acolo unde au descins, în această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi Craiova şi de la IPJ Argeş, împreună cu reprezentanţi ai DGASPC Argeş, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti.

S-au efectuat 40 de percheziţii domiciliare, pentru probarea activităţii infracţionale a 90 de persoane, de etnie romă, bănuite de comiterea de infracţiuni de exploatare a persoanelor vulnerabile. Au fost salvate din lanţuri cinci victime, trei adulţi şi doi minori. Este vorba despre persoane care fie au fost răpite, fie au acceptat, din cauza sărăciei, să muncească pentru suspecţi, fiind transformaţi ulterior în sclavi.

VIDEO

În urma descinderilor de astăzi, au fost indisponibilizaţi 228.000 de lei, susceptibili a proveni din infracţiuni de exploatare a persoanelor vulnerabile, aproape un kilogram de bijuterii din aur, nouă drujbe, precum şi trei autoutilitare care ar fi fost folosite în activitatea infracţională.

Din cercetări, a reieşit că membrii grupării ar fi desfăşurat activităţi de comerţ cu material lemnos, procurat atât legal cât şi susceptibil a proveni din tăieri ilegale. Pentru comercializarea materialului lemnos, cei vizaţi ar fi recrutat mai mulţi bărbaţi, profitând de imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori de starea lor de vădită vulnerabilitate, pe care i-ar fi transportat şi adăpostit în gospodării, cu scopul de a-i supune la îndeplinirea de servicii în mod forţat. Totodată, persoanele exploatate ar mai fi fost obligate la efectuarea de munci gospodăreşti sau la practicarea cerşetoriei.

sclavie arges 1

Adaugă un Comentariu

*