Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » RAPORT: România, legislaţie de mediu bună, lacune în aplicare!

RAPORT: România, legislaţie de mediu bună, lacune în aplicare! 

deversari mate ialomita 1

România și-a îmbunătățit semnificativ performanțele de mediu, chiar dacă se înregistrează încă multe lacune la punerea în aplicare a legislaţiei, se arată în raportul de ţară publicat, săptămâna trecută, de Comisia Europeană. Domeniile cu probleme vizează gestionarea deşeurilor şi tratarea apelor reziduale – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

„O aplicare fragmentară și neomogenă a normelor de mediu nu este în interesul nimănui. Îmbunătățirea modului în care se aplică legislația de mediu este în beneficiul cetățenilor, al administrațiilor publice și al economiei. Aici intervine evaluarea aplicării politicilor de mediu. Comisia Europeană se angajează să ajute statele membre în a le garanta cetățenilor lor cele mai înalte standarde în ceea ce privește calitatea aerului și a apei și gestionarea deșeurilor. Această evaluare oferă informații, instrumente și un calendar în acest sens”, a precizat Karmenu Vella – comisarul pentru mediu, afaceri maritime și pescuit.

Raportul despre România face parte din noul instrument de evaluare a punerii în aplicare a politicilor de mediu, menit să îmbunătățească acest proces. Comisia, împreună cu statele membre, va aborda astfel cauzele care au generat lacunele în punerea în aplicare înainte ca problemele să devină urgente.

Atunci când normele convenite de comun acord nu sunt puse în aplicare în mod corespunzător, Comisia poate lansa acțiuni în justiție. Pentru a preveni acest lucru, prin procesul de evaluare a punerii în aplicare a legislației de mediu, Comisia va colabora cu statele membre pentru a le ajuta să aplice mai bine politicile și normele în domeniu. Evaluarea punerii în aplicare a legislației de mediu face parte din politica Comisiei pentru o mai bună legiferare, care include îmbunătățirea punerii în aplicare a legislației și a politicilor existente.

Adaugă un Comentariu

*