Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 22, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » RECUNOAŞTERE: Părinţii microrobotului care a câştigat concursul mondial organizat în SUA au fost premiaţi şi la Târgovişte

RECUNOAŞTERE: Părinţii microrobotului care a câştigat concursul mondial organizat în SUA au fost premiaţi şi la Târgovişte 

UVT premiere microrobot 2

Universitatea Valahia din Târgovişte a organizat, la iniţiativa conducerii Facultăţii de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei şi a Institutului de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică Multidisciplinară, o gală de premiere pentru „părinţii” microrobotului ce a câştigat locul I în cadrul ICRA 2015, cea mai importantă competiţie din lume în acest domeniu, organizată la Seattle – SUA.

De asemenea, Consiliul Local Municipal Târgovişte îi va recompensa, săptămâna viitoare, cu premii în bani pe tinerii cercetători şi studenţi care au arătat lumii că România poate mai mult. Performanţa lor a fost posibilă şi datorită unui sponsor generos, Advanced Technology Systems Târgovişte.

 

CITEŞTE ŞI: „Universitatea Valahia din Târgovişte, locul I la consursul mondial de microrobotică”

UVT premiere microrobot 1

„Suntem aici pentru a recunoaşte meritele unora dintre ambasadorii noştri, care contribuie la prestigiul Universităţii. În acelaşi timp, suntem aici pentru a elogia şi onora munca asiduă a acestora.

Am decis să realizăm acest eveniment deosebit pentru şcoala noastră pentru prima dată în existenţa facultăţii şi cred pentru prima dată în existenţa Institutului de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică Multidisciplinară, sperând foarte mult să oferim tinerilor, cercetătorilor şi cadrelor didactice din Universitate, dar şi tinerilor de pe băncile liceului o imagine a modului în care munca decentă, asiduă, complicată, efortul susţinut, de multe ori în detrimentul familiei, trebuie să fie apreciate.

Sperăm să arătăm astfel că noi, comunitatea academică, noi, colegii lor, ştim să ne ridicăm, ştim să-i aplaudăm, ştim să învăţăm din victoriile lor, pentru a deveni mai buni şi, de ce nu, să învăţăm cum să respectăm şi să preţuim munca de calitate. Cu siguranţă, printre cei prezenţi astăzi în sală se găseşte învingătorul de mâine”, a spus conf.dr.ing. Henri-George Coandă, decanul Facultăţii de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei din cadrul UVT.

Participanţii la eveniment au avut ocazia să vadă „pe viu” ce poate face microrobotul creat la Târgovişte, ba chiar au fost invitaţi să-l mânuiască. Dispozitivul măsoară mai puţin de un sfert de milimetru şi va putea fi utilizat în aplicaţii biomedicale, precum manipularea şi sortarea de celule, chirurgia minim invazivă sau asamblarea de structuri la scară nanometrică şi micrometrică.

UVT premiere microrobot 8

Părinţii microrobotului sunt:

Ioan Alexandru Ivan s-a născut la 1 martie 1976, în Bucureşti. Este cel care a avut ideea şi a conceput sistemul. Este doctor în domeniul „Inginerie electronică”. Începând cu anul 2008 a efectuat stagii postdoctorale la Universitatea Besancon – Franţa, apoi la Universitatea din Lyon şi Institutul de Ingineri din Saint-Etienne. În 2010 şi 2011, a coordonat echipa Franţei la concursul mondial de microrobotică şi a obţinut acelaşi premiu ca şi anul acesta pentru România.

Florin Dragomir s-a născut la 25 aprilie 1978, în Târgovişte. S-a ocupat de logistică şi coordonarea proiectului. Este doctor în Ingineria Sistemelor. Din 2013, este membru în grupul de lucru „Calitatea energiei” din cadrul Comitetului Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei.

Ion Valentin Gurgu s-a născut la 12 iulie 1987, în comuna Moroeni, judeţul Dâmboviţa. S-a ocupat de proiectarea şi asamblarea mecanică a microrobotului. Este doctorand în domeniul „Inginerie electrică” la Universitatea Valahia din Târgovişte.

Mihaela Eugenia Ivan s-a născut la 17 decembrie 1972, în Târgovişte. S-a ocupat cu realizarea activităţilor de „sală albă”. Este doctor în Ştiinţe Inginereşti şi coautor al unui brevet de invenţie.

Nicolae Gabriel Rădulescu s-a născut la 25 martie 1992, în comuna Voineşti, judeţul Dâmboviţa. S-a ocupat de programarea, testarea şi manipularea ansamblului pentru proba de micromanipulare. Este student la Universitatea valahia, pasionat de robotică, electronică, automatică, telecomunicaţii şi micromecatronică.

UVT premiere microrobot 7 UVT premiere microrobot 6 UVT premiere microrobot 5 UVT premiere microrobot 4 UVT premiere microrobot 3

Adaugă un Comentariu

*