Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » REVOLTĂ: Românii din diaspora, plângere penală împotriva ministrului de Interne!

REVOLTĂ: Românii din diaspora, plângere penală împotriva ministrului de Interne! 

Sursa foto: presagalati.ro

Federaţia asociaţiilor de români din Europa – FADERE va formula plângere penală împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, dacă nu va rezolva de urgenţă situaţia creată la ghişeele de eliberare a paşapoartwelor, unde, de la începutul acestei luni, s-au format cozi uriaşe.

„Este inadmisibil să spui că încă eşti luat prin surpindere de românii care în luna august vin în număr mare în țară și doresc să își înnoiască documentele. Statul român încă nu s-a obişnuit cu ideea că 25% dintre cetățenii săi sunt plecați în afara țării. Este revoltător ca un cetățean român care vrea să îşi petreacă două săptămani de concediu împreună cu familia, să îşi piardă jumătate din timp pe la ghișee.

I-am văzut pe politicieni întrebându-se de multe ori de ce românii din diaspora nu se întorc acasă. Situația de fața poate fi un exemplu. După ce ai locuit câțiva ani într-o țară occidentală, îți vine greu să mai accepți bătaia de joc dâmbovițeană a statului fața de cetățean”, a declarat Daniel Ţecu – președintele FADERE.

Adaugă un Comentariu

*