Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » România, sub semnul celor trei „D” de Teleorman!

România, sub semnul celor trei „D” de Teleorman! 

ion obagilaÎncet-încet, PSD-iştii, chiar şi cei care mârâiau împotriva lui Liviu Dragnea, se încolonează în spatele tătucului de la Teleorman. Ţara intră, dacă vrea preşedintele Iohannis, şi sigur vrea, sub semnul celor trei „D” de la Teleorman: Dragnea, Dăncilă, Dan.

Interesul nostru, ca popor supus legilor şi democraţiei, este acela de a trăi decent, liber şi cu speranţe de viitor. Cerem puţin! Trăsătură pierdută în negura istoriei. Ce te faci însă cu onorabila clasă politică, necrescută în Fanar, ci pe meleagurile străbune, care are mari pretenţii, nu de la viaţă, e filozofică teoria, ci de la ţară? Cât poţi să sugi din bogăţia ei, cât poţi să te aşezi pe funcţii bine plătite, o duci bine. Restul e mizilic! Campanie electorală, programe, proiecte, vorbe goale pe posturile tv…

Liberalii au prins glas. Vor anticipate! Gestul este unul normal, ţinând cont de penibilul situaţiei politice. Dar, parcă o spun domol, fără prea mare curaj. Nu se ştie cum va percuta ţara la îndemnul lor electoral.

PSD este încă cel mai mare partid din România, cu structuri puternice, bine închegate, cu majoritate în Parlament. Poate, tocmai de aceea îşi permit să se joace de-a guvernarea. Se bazează pe votul orb, negândit prea mult, indiferent de ceea ce se întâmplă în plan politic, economic şi social. Au un bazin electoral stabil, care nu se dislocă indiferent de magnitudinea cutremurului! E meritul lor că şi-au format o astfel de masă electorală.

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*