Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 30, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » S-a tăiat în… 11 pâinea colegiilor electorale

S-a tăiat în… 11 pâinea colegiilor electorale 

Am văzut candidaţii şi i-am auzit! Unii sunt scremuţi prin tuburile digestive ale calculului politic. Mulţi au descălecat în Dâmboviţa pentru un post de deputat sau de senator. Sau, pur şi simplu, pentru a face jocurile. Părerea mea şi nu trebuie musai să fie transmisibilă, totul e ca într-o piesă de teatru. Ceva de adormit prostimea în scaune. Oricum, românii nu cred că se mai poate întâmpla ceva bun.

Candidaţii au fost înfipţi pe diferite colegii în urma unor înţelegeri ascunse. Exemple putem da cu nemiluita. Credeţi că or să recunoască ceva politicienii? Când le-a fost întinat interesul, nu au făcut-o niciodată.

La ei, minciuna este adevăr şi trebuie să o luăm ca atare, altfel devenim indizerabili. De pildă, vine domn Rădulescu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, specialist în domeniu, om de afaceri prosper şi candidează pe un colegiu urban, care nu are deloc treabă cu agricultura. Pe zona agricolă, se luptă cu Calcan de la PSD, via PDL, un anume Isăilă, director prin Ministerul Finaţelor, profesor la Academia de Poliţie şi arhinecunoscut pentru pălmaşul de la sate. Obişnuit, ce-i drept, cu zâmbetul lui Calcan.

La Găeşti, USL-ul numiră candidat o doamnă de prin Buzău, care cică vrea să-l bată pe Iulian Vladu de la PDL, deputatul care mişcă ceva prin acel colegiu.

Pe Voineşti, rămase tare deputatul Ion Stan, pe care PDL_iştii vor să-l învingă cu un candidat adus de prin ţară. Nume greu, zic ei. Cu multe licenţe, cu afaceri prospere, dar fără rezonanţă pe Valea Dâmboviţei, unde Stan este tătic.

Georgică Dumitru, proaspăt USL-ist, vis PDL, se luptă cu fost prefect Iancu Caracota. Slabe şanse pentru… pompierul atomic!

Ministra Rovana Plumb îl are contracandidat pe Pucioasa pe fostul inspector şcolar general Ion Sorin. Pradă uşoară, zicem noi, pentru combatanta Plumb!

Leonardo Badea, actual vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, se va înfrunta cu fiica regretatului jurnalist Tudor Vornicu. Nu zic, o fi femeia deşteaptă, dar în colegiul de nord, PSD-iştii dictează.

Să mai vorbim de Titu. Fostul primar Ilie Dinu se vrea deputat. Contracandidat, tot un om de afaceri – Săvoiu, de la USL. Va fi mâncat de Dinu.

Şi, uite aşa, am ajuns şi pe colegiul Moreni. Stanciu Zisu de la USL, membru al Organizaţiei PSD Dâmboviţa de vreo 5 ani, dar nevăzut şi neştiut până acum, îl va înfrunta pe fost şef RAR, Gheorghe Ivan, de fel din Moreni, dar care este timid şi sunt convins că nu va face faţă războiului electoral. Zisu îl va mânca cu fulgi cu tot.

Una peste alta, totul miroase a înţelegere, chiar dacă liderii PSD şi PDL contestă clar acest lucru. Prea există o logică în împărţeala făcută astfel încât unii să piardă, iar alţii să câştige. Noi, ne uităm ca proştii peste gard.

Răspuns la S-a tăiat în… 11 pâinea colegiilor electorale

  1. manix

    Esti cam sigur cu Teracota,iar pentru Dinu il vor schimba pentru 30de zile pe Ccuteanu de la sefia politiei Titu,va veni mereu tanarul p.s.d.-ist Vulpe si asa o va lua Dinu in mina si la aceste locale,chiar daca are multi bani negri disponibili .

     

Adaugă un Comentariu

*