Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 17, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ŞANSĂ: Comisia Europeană sprijină ideile inovatoare din domeniul mediului

ŞANSĂ: Comisia Europeană sprijină ideile inovatoare din domeniul mediului 

Sursa foto: ec.europa.eu

Innovation Deals reprezintă noua schemă-pilot lansată de Comisia Europeană pentru sprijinirea ideilor inovatoare din domeniul mediului. Sunt invitaţi să depună proiecte, până pe 15 septembrie 2016, toţi cei ce au în vedere proiecte ce ar putea contribui în mod esențial la planul de acțiune pentru economia circulară. Proiectele selectate vor beneficia de acces la un cadru de cooperare strânsă, ce reunește organisme de reglementare naționale, locale și europene. Astfel, cerințele de reglementare nu vor constitui o piedică în implementare.

Orice inovator sau grup de inovatori care dorește să introducă un produs sau serviciu din sfera economiei circulare pe piață poate participa la schema-pilot, trecând în revistă obstacolele de natură juridică cu care se confruntă. Comisia va clasifica propunerile pe bază de criterii clar definite și va selecta un număr maxim de 5 proiecte pentru participarea în program. Implementarea lor va demara în ianuarie 2017. Proiectele nu beneficiază de finanțare, ele bazându-se pe un model practic de cooperare.

„Lansarea proiectului Inovation Deals reprezintă un nou mod de lucru care aduce laolaltă obiectivele economiei circulare și mai bunei legiferări. Testăm un nou mod de a oferi sprijin practic și pragmatic unui număr mic de inovatori care doresc să aducă pe piață proiecte valoroase, în beneficiul cetățenilor noștri și mediului. Abordarea barierelor de reglementare și asigurarea stabilității cadrului legal sunt esențiale pentru a menține Europa în fruntea economiei ecologice”, a precizat Frans Timmermans – prim-vicepreședintele Comisiei Europene.

Adaugă un Comentariu

*