Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, septembrie 18, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » Sărbătoare şi… atât!

Sărbătoare şi… atât! 

A mai coborât peste noi un întâi Decembrie! Este Ziua României, oameni buni! Scoateţi-vă zâmbetul de la borcan. Chiar dacă este  mai acru ca anul trecut. Nu uitaţi nici sapa de lemn de care vă sprijiniţi de aproape douăzeci de ani şi pe care aţi primit-o în dar de la ăştia care, cică, ne conduc.

A descălecat încă o zi naţională, iar noi nu ştim încotro să o apucăm. Iarna se răsfiră uşor. Ne adulmecă, ne încearcă, ne amăgeşte până când ne va pierde sub ger şi omăt. Nu mai avem nimic, nici ce pune pe masă, nici căldură în case. Nu a mai rămas nici praf pe tobe.

E 1 Decembrie, români! Nu simţiţi? Mergem la pomeni. Fasolică cu ciolan, hrană de campanie.  Dar, pe unde se mai dă? Sunt cu 25% mai puţine boabe în castron.

E ziua noastră, români! Străzile sunt cenuşii. Nici o noimă de sărbătoare. Pe alocuri, doar drapelele flutură stinghere, tăcute, nedezmirdate.

Câţiva soldaţi au mărşăluit în pas cadenţat şi s-au gândit cu siguranţă că nu şi-au plătit ratele la maşină.
S-au depus coroane. Vreo duzină! Ca anul trecut. Discursuri amărui scrise de consilieri plictisiţi şi recitate îngânat de conducători. Corul de popi…
 

Destul! E 1 Decembrie! Mai puteţi să încercaţi o dată să fiţi români?

 

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*