Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 17, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » SEMNAL: Primarul Marius Caraveţeanu, viitor preşedinte al Organizaţiei PNL Dâmboviţa!

SEMNAL: Primarul Marius Caraveţeanu, viitor preşedinte al Organizaţiei PNL Dâmboviţa! 

alegeri PNL Racari 2

Polul liberalismului în judeţul Dâmboviţa s-a mutat astăzi la Răcari, unde s-a consumat, într-o organizare excelentă, şedinţa Consiliului de Coordonare al PNL Răcari. Cel mai important punct de pe ordinea de zi l-a constituit alegerea noii echipe de conducere a organizaţiei liberale. Sala de festivităţi a Liceului „Ion Ghica” a fost plină la refuz. Cele câteva sute de membri de partid au primit la intrare ordinea de zi a şedinţei şi buletinele de vot cu numele persoanelor înscrise în competiţia internă. La Răcari, au venit special pentru a participa la acest eveniment lideri importanţi ai PNL Dâmboviţa, în frunte cu preşedintele interimar al filialei, deputatul Cezar Preda.

Amfitrionul întâlnirii a fost Gabriel Plăiaşu, aflat în formă de zile mari. Bine dispus, Plăiaşu a reuşit, prin prezentările sale insolite, unice, cu umor, cu nervul şi verbul care îl caracterizează, să transforme şedinţa de partid într-un eveniment plăcut, neplicticos, apelând la replici savurate de întreaga audienţă.

La cuvânt, s-au înscris, rând pe rând, Jean Popescu, Gabriel Grozavu, Aurelian Popa, Teodor Bâte, Elena Mosor, Sorin Ion şi, ultimul pe listă, Cezar Preda. Am remarcat revenirea în spaţiul public politic a profesorului Ovidiu Băsceanu care a venit la Răcari cu gândul de a-l sprijini necondiţionat pe Marius Caraveţeanu în competiţia internă pentru preluarea funcţiei de preşedinte al organizaţiei PNL Dâmboviţa.

alegeri PNL Racari 1

Până la urmă, şedinţa de la Răcari, pe lângă deja formalitatea de alegere a noii echipe de conducere, a reprezentat momentul zero, punctul de unde Marius Caraveţeanu, primarul Răcariului, porneşte asaltul asupra funcţiei supremă a organizaţiei liberale. Din toate luările de cuvânt a reieşit clar intenţia vorbitorilor, mesajul de sprijin pentru Marius Caraveţeanu.

S-a tras concluzia că PNL Dâmboviţa, după ani şi ani de provizorat impus de la centru, a ajuns la un moment de cotitură, a ajuns la clipa în care are nevoie, dacă vrea să-şi recâştige forţa şi identitatea, la impunerea unui lider local. A reieşit puternic în evidenţă că Marius Caraveţeanu este singurul care poate readuce oştile liberale dâmboviţene într-o unitate adevărată, bazată pe încredere, comunicare şi transparenţă deplină. Despre alegerea lui Marius Caeraveţeanu ca lider al filialei PNL Răcari nici nu se mai punea problema. Semnalul întâlnirii a fost altul: mărşăluim spre Târgovişte, spre victorie, spre o refacere a PNL Dâmboviţa!

Marius Caraveţeanu, în discursul său, canalizat pe sinceritate, cu mult verb, propoziţii scurte, fără figuri de stil şi adjectiv, a transmis liberalilor dâmboviţeni îndemnul de a-şi recâştiga încrederea pierdută în atâtea bătălii electorale. Caraveţeanu a atins şi punctele sensibile ale situaţiei în care se află astăzi liberalismul din România. Lipsa liderilor, a unui mesaj clar, convingător, comoditatea, superficialitatea şi neimplicarea au dus la pierderea electoratului, la scorul mic înregistrat în alegerile parlamentare din decembrie 2016.

„După această perioadă de campanie electorală internă, sper ca lucrurile să înceapă să se aşeze, iar în toamnă să înceapă ofensiva şi contraofensiva politică, pentru că muniţie există din belşug. Degeaba ne întâlnim noi în «Parlamentul de la Ghimpaţi» dacă la nivel naţional puşcaşii noştri dorm în tranşee”, a spus Marius Caraveţeanu.

Evident, a fost atacat şi principalul adeversar al liberalilor, Partidul Social Democrat, care, afirmă Marius Caraveţeanu, de cele mai multe ori, „foloseşte populismul, dezinformarea şi, nu în ultimul rând, minciuna ca arme politice. Acest mod de a face politică a dus şi la ultima victorie a lor, care, încet-încet, începe să fie regretată de cei care au mers pe mâna acestui partid”.

Nu putem trece cu vederea faptul că au lipsit din sală senatorul Iancu Caracota şi secretarul general adjunct PNL Iulică Vladu, ambii declaraţi adversari ai lui Caraveţeanu în bătălia internă pentru câştigarea şefiei organizaţiei.

alegeri PNL Racari 3

Trebuie apreciată poziţia distinsă a preşedintelui interimar al PNL Dâmboviţa, Cezar Preda, care, ca un politician abil, hârşit, diplomat, cu respect pentru valorile democraţiei, a venit la întâlnire şi a avut un discurs cizelat, bine întocmit, cu ţinte precise. Preda a lăsat să se înţeleagă că, pentru el, participarea la alegerile pentru şefia PNL Dâmboviţa nu reprezintă un deziderat şi că îl va sprijini pe cel mai bun.

„PNL trebuie să facă ceva, trebuie să schimbe ceva, iar lucrul acesta, cu toată echidistanţa pe care trebuie să o am faţă de toţi candidaţii, mă va obliga să am o atitudine activă. Mulţi mimează că vor schimbare, mulţi mimează că fac alegeri şi lucrurile nu se schimbă. Iar dacă PNL nu se schimbă, viaţa dumneavoastră nu se va schimba. Promisiunile făcute în campania electorală prin destulă dibăcie şi-au atins scopul. PSD a câştigat. Urmează acum să vedem cât se vor pune în aplicare din aceste promisiuni.

Vă spun că trebuie să lucrăm corect, transparent. Vreau să vă spun că acum PNL Dâmboviţa nu este un partid puternic, este divizat, slăbit, un partid care nu şi-a găsit puterea şi drumul pentru a reveni. Iar dacă noi, acum, membrii PNL, nu ne adunăm cu mintea noastră, cu gândurile noastre, cu preocuparea ca acest partid să iasă întărit, nu vom face nimic. PSD are totul în judeţ! Noi ce avem? Avem speranţa şi aş vrea să cred şi dorinţa de a reveni în opţiunile electoratului. Pentru acest lucru trebuie să muncim temeinic, să ne respectăm şi să credem unii în alţii”, a spus Cezar Preda.

Semnalul tras la Răcari de majoritatea liderilor liberali a fost clar: Marius Caraveţeanu, preşedinte al PNL Dâmboviţa. De menţionat că la şedinţa de la Răcari au venit membri liberali din câteva zeci de localităţi ale judeţului, cu ideea fermă de a-l sprijini pe Caraveţeanu în noua sa misiune, aceea de a retrezi la viaţă PNL Dâmboviţa. Alegerile pentru şefia PNL Dâmboviţa vor avea loc pe 2 mai.

alegeri PNL Racari 4

Adaugă un Comentariu

*