Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 17, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » SEMNAL: România îşi crează singură probleme, printr-o absorţie lentă a fondurilor UE!

SEMNAL: România îşi crează singură probleme, printr-o absorţie lentă a fondurilor UE! 

Sursa foto: monitorulcj.ro

Doi europarlamentari, membri în delegaţia Comisiei de Dezvoltare Regională a Parlamentului European prezentă la Cluj, au lansat declaraţii dure la adresa României, pe motiv că nu reuşeşte să intre într-un ritm normal de absorţie a fondurilor europene.

Germanul Joachim Zeller, vicepreşedinte al Comisiei de Dezvoltare Regională, a spus că ţara noastră se mişcă foarte lent, ba chiar au existat foarte multe întârzieri în programul de accesare a fondurilor europene. De asemenea, a atras atenţia că nu este exclus ca statele contributoare să nu mai ofere bani europeni ţărilor care nu reuşesc să îi absoarbă.

La rândul său, olandezul Lambert van Nistelrooij ne-a criticat pentru faptul că nu am fost capabili să învăţăm de la alţii. A fost dată ca exemplu Polonia, care a reuşit să-şi consolideze regiunile, în timp ce în România există 41 de judeţe slabe. A mai precizat europarlamentarul că, dacă nu vom cheltui banii europeni, ne vom crea singuri probleme.

Adaugă un Comentariu

*