Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » SENTINŢĂ: OMV Petrom, condamnare pentru moartea unui copil din Prahova!

SENTINŢĂ: OMV Petrom, condamnare pentru moartea unui copil din Prahova! 

FOTO - Sonda unde a murit copilul din Cobia

OMV Petrom a primit, astăzi – 6 martie 2018, o amendă penală de 380.000 de lei (3,8 miliarde de lei vechi) pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Pedeapsa aplicată de magistraţii de la Judecătoria Ploieşti vine după moartea unui copil de 9 ani, după ce a inhalat gaz de la o sondă de extracţie care nu era asigurată conform normelor de protecţie. Instanţa de judecată a mai stabilit şi plata unor daune morale de 135.000 de euro familiei copilului decedat.

Tragedia s-a petrecut în 2014, pe teritoriul localităţii Ariceştiii Rahtivani. Trupul neînsufleţit al copilului a fost descoperit lângă capătul unei conducte de la sonda 536, situată la circa 100 de metri de ultima casă a aşezării. În urma cercetărilor, a rezultat că moartea copilului a fost una violentă şi s-a datorat insuficienţei respiratorii acute, survenite în cursul unei intoxicaţii acute accidentale cu gaze de sondă. Procurorii au stabilit că intoxicaţia a fost posibilă din cauza faptului că sonda nu era împrejmuită şi nici semnalizată în mod corespunzător.

O nenorocire asemănătoare s-a întâmplat în aprilie 2016 şi în comuna Cobia, din judeţul Dâmboviţa. Un copil de un an şi opt luni a fost găsit mort, înecat într-o fosă plină cu petrol de lângă o sondă amplasată la marginea satului Mislea. Atunci, oamenii din sat i-au acuzat de neglijenţă atât pe membrii familiei, cât şi pe cei de la Petrom, care nu aveau sonda înconjurată cu garduri de protecţie. Potrivit surselor noastre, dosarul nu a fost încă trimis la instanţa de judecată, afându-se în prezent în cercetare la Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Dâmboviţa.

Adaugă un Comentariu

*