Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » SPRIJIN: Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor mediază litigiul „câini fără stăpân” iscat la Târgovişte

SPRIJIN: Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor mediază litigiul „câini fără stăpân” iscat la Târgovişte 

adapost caini targoviste 10

Mircea Şerbănoiu, preşedintele Federaţiei Române pentru Protecţia Animalelor, a efectuat, săptămâna aceasta, o vizită în municipiul Târgovişte, la solicitarea Asociaţiei „Sufleţel” şi a Cristinei Păun, o ocrotitoare a animalelor fără stăpân şi proprietara unui adăpost modern, cu o capcitate de circa 500 de locuri.

Mircea Şerbănoiu a intenţionat să se întâlnească în mod expres cu factorii de decizie din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare, pentru a lămuri aspectele ce ţin de respectarea legii în materie de protecţie a animalelor, mai ales că a primit numeroase semnale că în municipiul nostru se comit abuzuri la acest capitol. Sandu Tolea, directorul executiv al DSVSA Dâmboviţa, a venit special din concediu pentru a discuta cu preşedintele Federaţiei Române pentru Protecţia Animalelor. Dialogul s-a purtat cordial, cu legea în faţă. Concluzia a fost că autorităţile sanitar-veterinare din Dâmboviţa nu sunt de acord cu abuzurile şi cu derapajele de la litera legii. Mai mult chiar, au agreat ideea că eutanasierea câinilor care nu sunt bolnavi este interzisă şi în acest sens se vor trimite adrese în teritoriu.

adapost caini targoviste 3

Mircea Şerbănoiu a vizitat apoi adăpostul pentru câini al Primăriei Târgovişte, situat în zona comunei Aninoasa. Aici, a constatat că boxele erau pline cu câini, deşi la DSVSA aflase că activitatea de capturare a fost suspendată până când se vor definitiva lucrările de reamenajare şi, ulterior, reautorizare. Preşedintele Federaţiei Române pentru Protecţia Animalelor a plecat de la Târgovişte cu un gust amar, văzând că singura soluţie găsită de autorităţile locale pentru eradicarea fenomenului câini fără stăpân este exterminarea în masă.

Membrii Asociaţiei „Sufleţel” îi acuză pe angajaţii Salubrităţii de faptul că ridică în permanenţă câini pe pe străzile oraşului pe care îi eutanasiază rapid, de multe ori fără a mai fi respectate cele 14 zile prevăzute în lege şi fără a se efectuat demersuri în vederea adopţiei patrupedelor. De altfel, între autorităţi şi iubitorii de animale există un război continuu. Cei din urmă au fost acuzaţi, la începutul lunii august, de unii reprezentanţi ai Serviciului de Salubritate din cadrul administraţiei locale că ar fi incendiat maşina de adunat câini, parcată în curtea societăţii. Poliţia a deschis o anchetă în acest sens, ba chiar a efectuat o percheziţie la adăpostul de câini gestionat de Cristina Păun, încercând probabil să găsească indicii şi probe legate de nedoritul eveniment. Până în momentul de faţă, oameni legii nu l-au găsit pe cel vinovat de distrugererea prin incendiere a autovehiculului Primăriei.

adapost caini targoviste 6

Săptămâna viitoare, Mircea Şerbănoiu va veni din nou la Târgovişte pentru a încerca să dialogheze cu reprezentanţii Primăriei Târgovişte şi cu cei ai Serviciului de Salubritate. Totodată, liderul Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor a dat asigurări că va întreprinde absolut tot ce este necesar pentru a găsi soluţii umane de gestionare a câinilor vagabonzi.

Am mai aflat că, în noaptea care a urmat vizitei lui Mircea Şerbănoiu, pe străzile Târgoviştei s-a iscat un nou scandal între echipajele de ecarisaj şi iubitorii de animale, fiindcă cei din urmă şi-au permis să supravegheze procesul de capturare a câinilor. La un moment dat, maşina acestora a fost blocată în trafic de angajaţii de la Salubritate. Pentru detensionarea situaţiei, a fost nevoie de intervenţia Poliţiei. Conducătorul autoturismului care a fost blocat în trafic, voluntar venit din Germania, a depus plângere la Poliţie.

blocaj hingheri

7 Răspunsuri la SPRIJIN: Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor mediază litigiul „câini fără stăpân” iscat la Târgovişte

 1. Cris

  DREPTATE PENTRU CAINII NOSTRI! Legea canicidului anulata si primarii care s-au dedat la acte de omoruri in masa arestati si judecati!

   
 2. moshu49

  :) vrei să cred că cine nu a fost în stare să-l găsească pe cel ce a afumat maşina hingherilor va rezolva petiţia neamţului? 😀 )))))

   
 3. Mira

  Ati gresit : este vorba de FPAM : Federatia pentru Protectia Animalelor si a Mediului…DL, Mircea Serbanoiu este Presedintele FPAM , NU FNPA ! Fiti mai atenti, voi jurnalistii…POATE corectati totusi !

   
 4. liv

  Cainele– agent electoral, un substitut pentru tot ce nu merge in administratia locala- o deturnare a atentiei cetateanului de la adevaratele probleme ale urbei.
  Cainele- o sursa de bani publici continua, de ce s-ar rezolva, pai nu se pierde altfel „obiectul muncii”?

   
 5. mihaela aura

  traficanta si mincinoasa de cristina p iar face valuri;care minte incontinuu ca adopta caini si apoi ii vinde in afara pe bani;proprietara unui adapost facut cu bani donati de iubitorii de animale si insusiti de aceasta avara si lacoma care din asa zisa salvare face bani multi pentru ea;atentie-dragostea trece prin stomac iar la aceasta nesimtita dragostea trece prin portofel;cine vrea sa ia caini sai ia de la adapost nu sa ii ia ea grarati gata sterilizati si sai vanda;

   
 6. sufletel

  adevarat ai spus,altfel de unde dracu are asta atatea terenuri,vile si mai are si bani sa construiasca un adapost pentru 500 animale,intretine 700 de animale si mai plateste si vreo 10 angajati in schimburi.

   
 7. Roxana_Mimi

  Domnisoara/doamna Mihaela Aura, daca aduceti asemenea a cuze poate le puteti si proba in instanta eventual.Iar daca acceptati ceea ce face serviciul de gestionare cu cateii si cu BANII vostri consider ca suntei partasa la toate aceste infractiuni.Dormiti bine noaptea ? Salvati d-voastra cateii din adapostul public

   

Adaugă un Comentariu

*