Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SUCCES: „365 – Un an de poezie cu Victor Mihalache” pleacă spre tipografie

SUCCES: „365 – Un an de poezie cu Victor Mihalache” pleacă spre tipografie 

Coperta carte Mihalache

Anul 2014 a adus o premieră pentru lumea literară din România. Pentru prima oară un scriitor a decis să scrie și să publice pe internet câte un poem în fiecare zi, întregul an.

„Am demarat proiectul «365 – Un an de poezie cu Victor Mihalache» pe 31 decembrie 2013. Mă aflam în pădurea de pe dealul din apropierea casei mele de la Vulcana Pandele și mi-au venit în cap versurile poemului «Drum cu cărare pe mijloc». Primele versuri le-am tastat pe telefon acolo, în pădure. Am continuat acasă, în noaptea de Revelion. Atunci mi-am spus: De ce nu aș scrie câte un poem în fiecare zi, întregul an?. Mi-am luat propria provocare în serios și am scris, zi de zi, indiferent dacă aveam sau nu inspirație, chef sau stare. Am scris acasă, în mai multe locuri din țară, în Serbia și în Republica Moldova.

Am publicat poemele în primul rând pe pagina mea de Facebook. Apoi pe Școala Micilor Vedete, Lumea Poeziilor, Scriitorul – Destin și opțiune, Picătura de poezie și folk, Asociația «Universul prieteniei», Victorioșii și alte pagini de Facebook și site-uri.

Unii nu au crezut în proiect sau mă întrebau dacă nu mă paște pericolul lipsei de subiecte sau a repetării acestora… Eu sper că Dumnezeu mi-a dat atâta inspirație cât să placă cititorului anul meu poetic”, a declarat poetul Victor Mihalache.

Inițiatorul acestui proiect mai are la activ și alte desfășurări inedite: Festivalul de poezie prin SMS, Festivalul Florilor de Câmp, Nopțile de poezie de la Mănăstirea Viforâta, Golgota poeziei la Mănăstirea Gorgota, Festivalul primarilor artiști și multe altele. Victor Mihalache este membru fondator al Societății Scriitorilor Târgovișteni și membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și are, până la acest moment, 10 cărți și albume publicate.

Volumul „365 – Un an de poezie cu Victor Mihalache” va fi lansat la Târgoviște pe 21 ianuarie 2015, în ziua în care poetul împlinește 53 de ani. Vor urma apoi lansări la Blaj, Piatra Neamț, Ploiești, București, Torac (Serbia), Sofia (Bulgaria), Chișinău (Republica Moldova), dar și în alte localități. Grafica este semnată Roxana Clopotaru, iar tehnoredactarea – Liviu Negoescu.

Adaugă un Comentariu

*