Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » SUCCES: Liceenii români se întorc câştigători de la Berlin

SUCCES: Liceenii români se întorc câştigători de la Berlin 

liceeni

Echipa de liceeni care a reprezentat România la finala europeană a competiției „Compania anului 2015″ se va întoarce de la Berlin cu premiul Alumni Leadership Award, acordat lui Vlad Dinu, reprezentantul start-up-ului SmartRead. Juriul a evaluat abilitățile de lider, spiritul de echipă, atitudinea exemplară și entuziasmul tinerilor din cele 36 de țări reprezentate în competiția de antreprenoriat Compania anului 2015, organizată anual de JA Europe. Juriul a selectat 11 elevi excepționali din cadrul competiției, care vor participa în această toamnă la Conferința liderilor alumni JA de la Copenhaga, Danemarca.

Vlad Dinu și colegii lui de la Colegiul Național I.L. Caragiale din București – Alin Ali Hassan, Dumitru Călin și Elena Laura Codin, coordonați de profesoara Mihaela Găvănescu – au format una dintre cele 37 de echipe de liceeni ce au concurat în finala europeană Compania anului 2015 de la Berlin. Echipele și-au prezentat proiectele de business în fața unui juriu format din personalități internaționale din mediul de afaceri și din cel academic.

Tinerii s-au calificat la finala europeană câștigând faza națională a competiției de antreprenoriat Junior Achievement cu aplicația SmartRead, un soft educațional pentru smartphone ce își propune să revoluționeze modul în care elevii învață și profesorii predau. SmartRead îi ajută pe elevi să se evalueze și să rețină mai multe informații din conținutul unui manual sau al unei cărți, prin intermediul unor teste. Aplicația poate fi folosită pentru orice disciplină și le este utilă și profesorilor, care pot obține informații detaliate despre modul în care elevii citesc și învață, permițându-le să creeze planuri personalizate de studiu.

”Pentru noi, participarea la Compania anului 2015 a fost o experiență incredibilă, nu numai prin faptul ca am învățat să «facem» business și să lucrăm în echipă, dar și pentru că am cunoscut oameni cu adevărat deosebiți, cărora nu le e frică să arate ce gândesc, care nu se tem de eșec – oameni de succes. În ceea ce privește premiul Leadership Award, pentru mine e o onoare să intru în rețeaua JA Alumni, din care fac parte mulți oameni cu inițiativă, speciali, pe care îi pot numi acum cu mândrie «colegi»”, a spus Vlad Dinu, reprezentant al echipei românești.

Marele premiu al ediției de anul acesta a competiției Compania anului a revenit start-up-ului Rauteck din Germania, care a impresionat juriul cu un business sustenabil, bazat pe dezvoltarea unor produse din piese auto reciclate. Ei folosesc piesele metalice ale centurilor de siguranță pentru a produce desfăcătoare de sticle stilizate și transformă materialul textil al centurii în genți cu design original, mizând în promovarea business-ului lor pe ideea de autenticitate și sustenabilitate.

Adaugă un Comentariu

*