Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 20, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » SUCCES: Programul „Fiecare copil în grădiniţă” asigură accesul copiilor săraci la educaţie

SUCCES: Programul „Fiecare copil în grădiniţă” asigură accesul copiilor săraci la educaţie 

gradinita manesti 3

Asociaţia OvidiuRo a ajutat anul acesta 285 de copii din familii cu o situaţie financiară precară din şase comunităţi dâmboviţene să meargă la grădiniţă, printr-un program finanţat printr-un grant norvegian şi implementat în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Şcolar.

„Parteneriatul cu județul Dâmbovița este unul amplu, inițiat acum 8 ani și construit prin munca a zeci de profesori și voluntari. Anul acesta am consolidat colaborarea și am construit împreună premisele favorabile pentru a extinde programul în toate comunitățile din județ”, spune Maria Gheorghiu – cofondator OvidiuRo.

Programul Fiecare Copil în Grădiniță este prezent în Dâmbovița încă din 2010 în localitățile Gura Șuții și Potlogi și a fost extins în acest an în alte patru comunități: Cojasca, I.L. Caragiale, Mănești și Moroeni.

Astăzi, autorităţile dâmboviţene au analizat în comuna Măneşti rezultatele programului pentru anul şcolar 2014-2015 şi paşii necesari pentru extinderea sa la nivelul întregului judeţ. Întâlnirea s-a bucurat de expertiza ministrului Muncii, Familiei, protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice – Rovana Plumb şi a ambasadorului Norvegiei la Bucureşti – Excelenţa Sa Tove Bruvik Westberg.

gradinita manesti 2

„Apreciez şi susţin de mult timp efortul special al Asociaţiei OvidiuRo în beneficiul copiilor din familii sărace. Proiectul Fiecare Copil în Grădiniţă, care şi-a arătat deja beneficiile, este un model de succes pe care dorim să-l preluăm la nivel naţional”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

Din punctul de vedere al ambasadorului Norvegiei, investiția în accesul la educație echivalează cu a promova egalitatea de șanse, iar a asigura accesul la educație al copiilor în general, și al celor în situații de risc în particular, înseamnă a asigura un viitor mai bun pentru noi toți.

Complementar mecanismului tichetelor sociale condiționate de prezență, Programul Fiecare Copil în Grădiniţă se concentrează și pe implicarea părinților dezavantajați în procesul de educație. Pe lângă activități precum Ziua Părinților (o participare pe lună) și Părinte de Serviciu (5 participări pe an școlar), de care depinde acordarea tichetelor sociale lunare, în anul școlar 2014-2015, părinții din comunitățile FCG din Dâmbovița au participat la formări susținute de Asociația Learn&Vision și finanțate prin Fondul ONG, unde au primit informații despre cum să fie părinți mai buni pentru copiii lor.

gradinita manesti 1

Adaugă un Comentariu

*