Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 30, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » SUD MUNTENIA: Inundaţii în Teleorman şi Ialomiţa. Zeci de gospodării afectate

SUD MUNTENIA: Inundaţii în Teleorman şi Ialomiţa. Zeci de gospodării afectate 

inundatii teleorman 1

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman au intervenit în localitatea Drăgăneşti Vlaşca pentru a sprijini cetăţenii afectaţi de inundaţii. Precipitaţiile abundente din ultimele zile au dus la ieşirea din matcă a râului Câlniştea. Apele au inundat 27 de gospodării, baza sportivă a şcolii gimnaziale, 400 de metri de străzi comunale şi circa şase hectare de teren arabil.

ISU Teleorman a deplasat la faţa locului cinci motopompe, două autocamioane, o autospecială de intervenţie, un microbuz şi trei autospeciale de primă intervenţie. Cei 37 de pompieri mobilizaţi în zonă, având şi sprijinul localnicilor, au supravegheat şi intervenit pentru a stopa revărsarea râului. Astăzi, au evacuat apa din câteva gospodării, folosindu-se o pompă de mare capacitate.

Şi pompierii din Ialomiţa – Detaşamentul Urziceni au acţionat pentru scoaterea apei din curţile unor cetăţeni din comuna Bărbuleşti. Li s-au alăturat şi membrii serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din localitate. Operaţiunea s-a încheiat după mai bine de 10 ore. Apa ajunsese să se infiltreze în pereţii caselor.

inundatii ialomita

Adaugă un Comentariu

*