Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 17, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » SUD MUNTENIA: Primarii din Zimnicea şi Grădiştea riscă să-şi piardă mandatele

SUD MUNTENIA: Primarii din Zimnicea şi Grădiştea riscă să-şi piardă mandatele 

agentia de integritate 1 k

Petre Pârvu – primarul oraşului Zimnicea (judeţul Teleorman) şi Constantin Corbu – edilul comunei Grădiştea (judeţul Călăraşi) au intrat în conflict cu Agenţia Naţională de Integritate, care susţine că aleşii au încălcat regimul conflictului de interese şi al incompatibilităţilor.

Petre Pârvu a semnat, în perioada mandatelor de primar al oraşului Zimnicea, mai multe contracte de furnizare, de prestãri servicii și de lucrãri cu SC Tel Drum SA Alexandria – societate care a avut încheiat un contract de închiriere și un contract de comodat (folosințã) cu edilul, încălcând astfel legislaţia privind conflictul de interese administrativ.

Constantin Corbu a deţinut simultan cu funcţia de primar și calitatea de reprezentant al U.A.T. comuna Grãdiștea în Adunarea Generală a Acționarilor S.C. „SATUL NOU GRÃDIȘTEA” SRL, încălcând prevederile legale privind incompatibilităţile.

Potriivt actelor normative în vigoare, „persoana fațã de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Adaugă un Comentariu

*