Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, septembrie 18, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TÂRGOVIŞTE: Descoperă cum a evoluat armamentul din preistorie până în zilele noastre!

TÂRGOVIŞTE: Descoperă cum a evoluat armamentul din preistorie până în zilele noastre! 

expozitie arme 2

Muzeul de Istorie din Târgovişte găzduieşte, până pe 31 august 2017, expoziţia “Evoluţia armamentului din preistorie până în zilele noastre”, care cuprinde obiecte valoroase aflate în colecția particulară a întemeietorului Muzeului Serviciului Vamal din Republica Moldova – Petru Costin, membru fondator al clubului colecţionarilor de peste Prut.

expozitie arme 1

Printre piesele expuse se regăsesc numeroase tipuri de arme albe (topoare, vârfuri de săgeți, de lance, de suliță, baltage, buzdugane, pumnale, săbii etc.) și obiecte de harnașament (zăbale, catarame, chingi, scări de șa). Cu alte cuvinte, vizitatorul va avea în faţă o istorie neîntreruptă a ingeniozităţii umane pe tărâmul armamentului.

expozitie arme 3Evenimentul face parte din programul de activităţi menite să întărească legăturile culturale şi bunele relaţii de colaborare dintre judeţul Dâmboviţa şi Raionul Ialoveni (Republica Moldova), în baza acordului de înfrăţire stabilit în anul 2015.

Adaugă un Comentariu

*