Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 22, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: Expoziţie itinerantă cu păpuşi la Muzeul de Istorie

TÂRGOVIŞTE: Expoziţie itinerantă cu păpuşi la Muzeul de Istorie 

perpetuum tandarica

În perioada 31 mai – 30 iunie, la Muzeul de istorie din Târgovişte poate fi vizitată expoziţia itinerantă cu păpuși ”Perpetuum Țăndărică”. Proiectul constă într-o prezentare artistică a patrimoniului Teatrului de Animație Țăndărică unde păpușile sunt alese dintr-o istorie de 72 de ani a teatrului și marchează principalele repere de viziune plastică a teatrului de animație.

CITEŞTE ŞI: Copiii vizitează gratuit muzeele din Dâmboviţa şi Peştera Ialomiţei, pe 1 iunie 2017

Sunt expuși atât pașii de construcție a unei păpuși sau a unei marionete – obiect de joc sau operă de artă – cât și creațiile scenografiei de păpuși din repertoriul actual al Teatrului de Animație Țăndărică. Tot acest demers a pornit de la ideea că Teatrul de animație este artă plastică în mișcare, după cum spunea regizorul Cristian Pepino.

“Copilul își formează o cultură cu foarte multe imagini, gândește în imagini, se joacă cu imaginile, memorează vizual. Aud mereu sintagma «copiii de azi nu mai citesc». Nu e chiar așa! Ei își iau informațiile altfel decât noi, trebuie să îi încurajăm să lucreze cu noua tehnologie, cu noile lor «cărți», gadget-urile. Este esențial să ținem mereu cont de ei. Vrem să vină spre noi, așadar trebuie să avem grijă să nu îi plictisim, să nu îi «culturalizăm» forțat! Să vină la teatru ca la joacă, cu căutare, cu prietenie, cu fericire și chiar cu obrăznicie, dacă vreți. Să le asigurăm un loc în care ei să fie… liberi”, spune Călin Mocanu – managerul Teatrului Țăndărică.

Adaugă un Comentariu

*