Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, septembrie 24, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TÂRGOVIŞTE: „Forme în timp”, o expoziţie care-ţi provoacă imaginaţia!

TÂRGOVIŞTE: „Forme în timp”, o expoziţie care-ţi provoacă imaginaţia! 

expozitie ciprian olteanu 3

Ciprian Ştefan Olteanu m-a uimit. Şi nu este prima dată când o face! Reiese din starea mea emoţională faptul că în fiecare om există o rezervă nebănuită de altceva, de adaptare la un moment dat, de transformare în şi mai bine. În fiecare om există un impuls al creaţiei, al căutării neobişnuitului.

expozitie ciprian olteanu 2

Ciprian este un foarte bun realizator radio şi tv, care şi-a încercat puterile în zone unde de obicei bagă degetul artiştii cu şcoală multă în spate şi experienţă scenică. Şi a reuşit! Că nu mai face acum ceea ce i-a plăcut şi l-a perfecţionat ţine de resorturile societăţii mizerabile în care trăim, unde valoarea, competenţa, profesonalismul, loialitatea nu valoează în ochii multora dintre cei cu bani nici cât o ceapă degerată.

expozitie ciprian olteanu 4

Am vorbit mult cu Ciprian, dar niciodată nu mi-a spus că, în timpul liber, orbecăie pe gârlă, prin zăvoaie şi păduri, aşa visător, doar el şi imaginaţia sa, pentru a strânge tot soiul de răgălii, rădăcini, buturi, pe care el, scenaristul de la „Ca românu’ nu-i niciunul”, le-a transformat din lucruri inerte, nefolosoitoare, reci, hâde în opere de artă.

expozitie ciprian olteanu 6

Cu talent, voinţă şi perspicacitate, le-a completat cu câte ceva, le-a şlefuit, le-a adăugat un simbol şi a suflat peste ele viaţă. Aşa cred că s-a născut expoziţia vernisată, aseară, în foaierul Teatrului Tony Bulandra şi intitulată cu har „Forme în timp”. Da, este vorba de timpul nostru, de timpul tău şi de timpul acestor interesante opere de artă care, după ce s-au copt în ignoranţă, în nebăgare de seamă, ca diamantele în inima pământului, au ţîşnit, prin grija şi căldura transmisă de Ciprian Ştefan Olteanu, într-o expoziţie ce a provocat mirarea celor de faţă.

expozitie ciprian olteanu 5

Fiecare lucrare are un nume dat de artist, dar, în afară de ceea ce a vrut el să definească, să arate, să traducă prin limbajul imaginaţiei, tu, privitor, poţi vedea mai departe, să-ţi forţezi un pic sensibilitatea, fantezia şi să dai un alt sens, o altă titulatură exponatului…

expozitie ciprian olteanu 7

Au vorbit despre expoziţie, artist şi lucrările sale regizorul Mc Ranin – directorul Teatrului Tony Bulandra Târgovişte şi poetul, avocat prin profesie, Sebastian Drăgan.

„Ciprian înnobilează oraşul nostru şi acest spaţiu, îl descoperă cu nişte ochi curaţi, descoperă mai mult decât ceea ce este în prezent, descoperă ceea ce a crescut din trecut, descoperă elemente care constituie viaţa şi recompune, din aceste elemente naturale, personaje. Face un exerciţiu de imaginaţie. Vă provoacă. Ciprian este un soi de caleidoscop. El reuşeşte să recompună lucruri care dezvoltă imaginarul şi vă face pe dumneavoastră mai buni şi mai frumoşi”, a spus Mc Ranin.

expozitie ciprian olteanu 1

Expoziţia va fi deschisă până la jumătatea lunii octombrie şi este cu vânzare.

Adaugă un Comentariu

*