Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE găzduieşte Gala Naţională de Astronomie. Intrarea este liberă

TÂRGOVIŞTE găzduieşte Gala Naţională de Astronomie. Intrarea este liberă 

Valentin Grigore - preşedinte SARM

Vineri – 30 septembrie 2016, va debuta la Târgovişte Gala Naţională de Astronomie, eveniment organizat de Societatea Astronomică Română de Meteori, cu participarea unor reprezentanţi din cadrul Institutului Astronomic al Academiei Române, Agenţiei Spaţiale Române, Institutului de Astrofizică din Insulele Canare şi Observatorului Naţional al SUA. De asemenea, vor fi prezenţi la Târgovişte trimişi ai observatarelor astronomice, planetariilor şi complexelor muzeale de ştiiţele naturii din București, Constanța, Galați, Suceava, Bârlad, Baia Mare, ai asociaţiilor şi cluburilor astronomice din ţară, ai observatoarelor private şi instituţiilor de învăţământ, precum şi olimpici naţionali şi internaţionali la astronomie. Proiectul este finanţat de Primăria Târgovişte. Gala Naţională de Astronomie se va încheia duminică – 2 octombrie, la Runcu Stone.

Programul evenimentului:

Vineri 30 septembrie
11:00-13:00, Conferință de astronomie: proiecte, programe și activități derulate de entitățile fizice și juridice din România
14:00-15:00, Festivitatea de premiere a performanței în astronomie și educație prin astronomie. Vernisajul expoziției de astrofotografie Lumină din Univers 2. Lansarea de carte cu tema Aventura cunoașterii. Memoria înaintașilor. Prezentarea revistei Exploratorilor Moderni, Space – Revista de astronomie. Lansarea Anuarului Efemeride astronomice 2017.
15:00-17:00, Workshopul de prezentare, pentru prima dată în România, a kitului educațional Quality Lighting Teaching susținut de d-na dr. Connie Walker de la Observatorul Național al SUA, președintă a Societății Astronomice a Pacificului. Kitul permite simularea efectelor iluminatului nocturn asupra omului, a ecosistemului și a cerului nopții.
17:00-21:00, Noaptea Cercetătorilor Europeni: standuri de prezentare, machete ale Sistemului Solar și nave spațiale, observații prin telescop.

Sâmbătă, 1 octombrie
10:00-13:00 – Continuarea conferinței de astronomie: proiecte, programe și activități derulate de entitățile fizice și juridice din România

Partea a 2-a, Runcu (Runcu Stone)
Sâmbătă 1 octombrie – Duminica 2 octombrie

Valentin Grigore – preşedinte SARM spune că participarea publicului este permisă la activitățile de la Târgoviște, iar la workshopul susținut de dr. Connie Walker sunt invitați elevi, studenți, profesori, specialiști în instalații și iluminat, medici, arhitecți, designeri, personal specializat din instituțiile publice.

Adaugă un Comentariu

*