Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » TELEORMAN: Au început lucrările de protecţie împotriva inundaţiilor! La Beiu se construieşte un dig de 4.600 de metri

TELEORMAN: Au început lucrările de protecţie împotriva inundaţiilor! La Beiu se construieşte un dig de 4.600 de metri 

Foto: adevarul.ro

La două luni de la inundaţiile din aprilie şi de la vizita premierului Victor Ponta cu barca pe uliţele satului Beiu, s-a dat ordin de începere a lucrărilor la digul de protecţie, scrie Adevarul. Au demarat lucrările de amenajare a pârâului Câinelui pe tronsonul amonte Baldovineşti – aval Vârtoape şi a râului Vedea în localitatea Icoana din Olt. Toate cele trei lucrări sunt finanţate din fondurile alocate prin hotărârea de Guvern nr. 320 din 23 aprilie 2014, privind promovarea în regim de urgenţă a unor lucrări de investiţii prin alocarea unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, pentru prevenirea şi înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii pe cursurile de apă .

Pentru lucrările de amenajare a pârâului Câinelui pe tronsonul amonte Baldovineşti – aval Vârtoape, valoarea totală alocată este de 19.000 mii lei. Proiectant este firma AQVAPROIECT-Bucureşti, iar constructorul HIDRO OLT Teleorman. Pentru amenajarea râului Teleorman în zona localităţii Ştorobăneasa -Sat Beiu, valoarea totală a fondurilor alocate este de 15.000 mii lei. Proiectant este Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, iar lucrările vor fi efectuate de SC Coniz Romars SRL Piteşti.

Startul lucrărilor s-a dat în prezenţa prefecţilor din Teleorman şi Olt, a reprezentanţilor Apelor Române, a constructorilor şi proiectanţilor, în cadrul primului comandament comun.

”Vom urmări îndeaproape respectarea acestui termen de sfârşit de august, vom face tot ce ţine de noi pentru consolidarea şi altor diguri care necesită reparaţii şi întreţinere”, a promis prefectul Daniela Carmen Dan, cu prilejul demarării lucrărilor la digul de la Beiu.

Cei mai bucuroşi de începerea lucrărilor au fost locanicii din Beiu, loviţi de-a lungul anilor de multe valuri de inundaţii, în lipsa unei linii de protecţie adecvate.

” Eu stau chiar aici. Prima dată când vine apa, vine chiar la mine. Şi acum am apă în casă. A venit domnul Ponta cu barca, m-a filmat, a intrat la mine. Eu sunt cel mai afectat. Am fost inundat de patru ori. Îmi pare bine că au început lucrările. Nu mai stau noaptea cu grijă”, ne-a spus Tudor Moldoveanu.

Digul de la Beiu care va proteja localnicii de inundaţiile provocate de râul Teleorman va avea o lungime de 4.600 m. Recepţia lucrării începute a fost programată pentru ziua de 28 august.

”De 20 de ani se aşteptă acest dig. Oamenii sunt mulţumiţi. Mai ales cei care au fost inundaţi au o satisfacţie că locuinţa lor, curtea, gospodăria n-or să mai fie inundate. În sfârşit, se vede că se face ceva în Ştorobăneasa”, a spus primarul localităţii, Ioana Mageran.

Adaugă un Comentariu

*