Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » TELEORMAN: Şi-au arendat terenurile şi primesc în schimb pâine proaspătă în fiecare zi!

TELEORMAN: Şi-au arendat terenurile şi primesc în schimb pâine proaspătă în fiecare zi! 

fabrica paine izvoarele teleorman 1

Dezvoltarea economică a ţării depinde şi de gradul de absorţie al fondurilor europene nerambursabile, de investiţiile care se fac în diferite domenii, în special, în agricultură şi industria conexă. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, fostă APDRP, a sprijinit şi îi susţine în continuare pe oamenii de afaceri, pe micii întreprinzători, pe tinerii care vor să se implice în economia satului românesc, să dezvolte o activitate productivă.

În comuna Izvoarele, judeţul Teleorman, la circa 20 de kilometri de Zimnicea, Claudiu Eduard Anghel s-a gândit să deschidă o fabrică de pâine pentru locuitorii din zonă. Printr-un proiect derulat prin APDRP, Măsura 123 – Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere, a înfiinţat o unitate de panificaţie pe care a dotat-o ca la carte cu utilaje şi instalaţii performante. Valoarea totală a proiectului a fost de 2.478.292 de lei, din care fonduri nerambursabile, 998.298 de lei. SC Edma SRL produce zilnic câteva mii de pâini care sunt livrate în comună şi în satele învecinate.

Ineditul afacerii constă în faptul că, produsele de panificaţie ajung, în primul rând, la cetăţenii care au arendat terenul agricol societăţii agricole deţinute de familia Anghel. Oamenii ne-au spus că sunt mulţumiţi. Le convine mai mult să primească zilnic pâine proaspătă, decât cereale la sfârşitul sezonului de recoltat.

fabrica paine izvoarele teleorman 2

Adaugă un Comentariu

*