Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 20, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » TELEORMAN: Trenul DNA s-a pus în mişcare. Prima oprire, Primăria Alexandria?

TELEORMAN: Trenul DNA s-a pus în mişcare. Prima oprire, Primăria Alexandria? 

Foto: informatiateleormanului.net

Primăria Alexandria și firma de casă TelDrum au făcut obiectul mai multor note informative trimise de SRI Direcției Naționale Anticorupție. Conform celor de la Evenimentul Zilei, ancheta în dosarul 67/P/2012, deschis în baza unor sesizări ale Serviciului de Informații, vizează un important personaj din Primăria Alexandria.

În dosarul cu pricina, era vorba de modul de încredințare a unor lucrări aferente investiției „Reabilitare cartier de locuințe în zona blocurilor 200”, în care se pare că anumiți funcționari ar fi favorizat Tel Drum. Ancheta privea și lucrarea „Reabilitarea ștrand Vedea, municipiul Alexandria”. „Astfel, contractul anterior amintit a fost atribuit în mod formal unei societăți comerciale, pentru suma de 4.815.267 lei fără TVA, însă, în realitate, lucrările au fost efectuate cu personal și utilaje tot de la Tel Drum”, au arătat procurorii DNA.

Totul a început după ce, din cauza lui Manolachi, procurorii DNA au ratat, pe 28 noiembrie 2012, un flagrant la Valentin-Răducu Preda și la Tudor Gabriel Bohîlțeanu, fostul consilier al ministrului Transporturilor, Ovidu Silaghi. Polițistul i-a avertizat pe demnitari printr-un intermediar. După acest eveniment, relațiile dintre Manolachi și Preda s-au întărit. Tot în noiembrie 2012, Manolachi a fost delegat de procuror să facă verificări care vizau împrejurările în care au fost acordate de Primăria Alexandria contractele de achiziție publică și care a fost rolul societății Tel Drum SA.

”La sfârșitul anului 2012, începutul anului 2013, nu-mi aduc cu exactitate ziua și ora, procurorul de caz m-a delegat să fac verificări într-un dosar penal al cărui număr nu mi-l amintesc și în care urma să fac verificări cu privire la contractele încheiate de Primăria Alexandria. În fapt, procurorul de caz mi-a înmânat o notă a Serviciului Român de Informații (SRI), în care erau cuprinse date și informații referitoare la persoane fizice și juridice care încheiaseră contracte cu Primăria Alexandria”, este mărturia comisarului-șef Dan-Emil Manolachi, dată în fața procurorilor DNA.

“Reabilitare cartier de locuințe din zona blocurilor 200” a fost o afacere cu cântec încă de la prima piatră de temelie. Până ca procurorii să intre pe fir, mai multe instituții ale statului, printre care Curtea de Conturi Teleorman, au semnalat faptul că banii publici s-au dat cu dedicație, iar lucrările sunt cu mult sub standarde.

Sursa: informatiateleormanului.net

4 Răspunsuri la TELEORMAN: Trenul DNA s-a pus în mişcare. Prima oprire, Primăria Alexandria?

 1. alex alexandru

  da dar si zona 100 este facuta in acte dar nu si facuta real uitativa mai concret sincer

   
 2. alex alexandru

  si zona 100 este in acte dar real pa nu leau facut primaria fura mult inpreuna cu dom nina de la propietati care nimeni nu a controlato cate apartamente sau dat pe sume de bani eu stiu vrio 5 pana acum

   
 3. luana

  nu uitati si satele mai mici ale judetului Teleorman. In comuna Vartoapele de Sus, primarul Boboc face legile prin doi buldogi unul iesit din puscarie pentru viol, iar celalalt iesit din puscarie pentru delapidare. oamenii sunt batuti in targ de numitul Livita (cel cu violul)iar banii primariei nu se stie unde se duc deoarece in 11 ani de cand este la conducerea primariei, Boboc a facut acum repede 6 fantani nepotabile sa scoata ochii localnicilor.
  Intrati pe grupul Vartoapele de sus – teleorman pe Facebook si uteti afla mult mai multe de la localnici.

   
 4. Floriana Augustin

  Total de acord cu Luana! Ba chiar mai mult decat atat, isi explica cineva prin ce minune Primarul Boboc castiga alegerile de fiecare data desi najoritatea nu il voteaza si prin ce minune scapa „curat” de orice reclamatie si de orice dosar fie el civil sau penal???Wow poate ca cineva acolo „SUS” il iubeste!!!

   

Adaugă un Comentariu

*