Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » ŢUŢUIANU: Klaus Iohannis vrea să se reîncarce politic prin referendum!

ŢUŢUIANU: Klaus Iohannis vrea să se reîncarce politic prin referendum! 

adrian tutuianu

Referendumul cerut de Klaus Iohanis, preşedintele României, pe tema care a încins în ultimele săptămâni lupta împotriva corupţiei, are rolul de a-l întări din punct de vedere politic pe şeful statului, consideră Adrian Ţuţuianu – şeful Comisiei de Control SRI şi preşedinte PSD Dâmboviţa.

„Referendumul nu are la bază dorinţa de a consolida sistemul judiciar, ci dorinţa preşedintelui de a găsi un cadru constituţional în care să se reîncarce politic”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Klaus Iohannis, potrivit Constituţiei, are dreptul să organizeze un referendum naţional, iar avizul dat de Parlament este doar unul consultativ, nu poate stopa demersul şefului statului român. Totuşi, după cum a precizat Adrian Ţuţuianu, avizul este condiţionat de respectarea unor norme constituţionale, de respectarea unor decizii ale Curţii Constituţionale, de respectarea practicii CEDO şi a deciziilor Comisiei de la Veneţiia.

„Ne vom pronunţa cu privire la poziţia noastră politică faţă de referendum în momentul când vom vedea întrebarea. Personal, nu văd nicio finalitate a referendumului şi împărtăşesc opinia exprimată şi în spaţiul public, că facem o cheltuială inutilă pentru a afla sau a nu afla… Nu se face cvorumul, înseamnă că românii nu susţin lupta anticorupţie?”, se întreabă, retoric, preşedintele PSD Dâmboviţa.

Adrian Ţuţuianu nu este de acord, în acest moment, nici cu iniţierea procedurilor de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, deşi, prin toate acţiunile de până acum, şeful statului a dovedit că doreşte cu orice preţ să distrugă credibilitatea PSD.

Social-democraţii se tem să nu se întâmple ca în 2012, când, din referendumul iniţiat pentru demiterea lui Traian Băsescu, acesta a ieşit mai întărit, a atras simpatie, ba chiar a putut câştiga fără probleme noul mandat de preşedinte.

Adaugă un Comentariu

*