Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » ŢUŢUIANU: Preşedintele Klaus Iohannis pune piedici guvernării PSD!

ŢUŢUIANU: Preşedintele Klaus Iohannis pune piedici guvernării PSD! 

adrian tutuianu

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa, a ţinut să atragă astăzi atenţia asupra faptului că suntem la aproape două luni de la începerea exerciţiului financiar şi România nu are buget. Fenomenul nedorit, de blocare a bugetului naţional de către şeful statului, poate afecta grav liniştea, prosperitatea şi securitatea financiară a fiecărui român.

„Atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis este de neînţeles, este o dovadă de rea voinţă”, a punctat Adrian Ţuţuianu, care a înşirat o serie de piedici pe care Klaus Iohannis le-a pus în ultimul timp PSD.

„A amânat numirea Guvernului Grindeanu, a condiţionat adoptarea bugetului, acum amână promulgarea bugetului, scopul fiind acela de a împiedica guvernul PSD să pună în aplicare soluţiile de dezvoltare economică, de creştere a veniturilor populaţiei. În absenţa acestui buget, toate măsurile pe care noi le-am adoptat prin acte normative, în perioada ianuarie-februarie 2017, nu pot fi puse în aplicare. Mă refer aici la creşterea punctului de pensie, salariul minim pe economie, creşterile salariale pentru profesori şi pentru cadrele medicale, creşterile de salarii din domeniul culturii şi mergând până la ceea ce înseamnă programul naţional de dezvoltare locală”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Liderul PSD Dâmboviţa a precizat hotărât că partidul pe care îl reprezintă nu va renunţa la realizarea programului la care s-a angajat în alegeri şi care a fost votat de cetăţeni.

„Sperăm ca până la urmă preşedintele ţării să promulge cele două legi, a bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale”, a adaugat Adrian Ţuţuianu.

În cazul în care se vor întoarce în Parlament, cele două acte normative vor fi trecute printr-o procedură foarte rapidă pentru a deveni operabile şi pentru a nu pune în pericol programul de guvernare.

„Preşedintele Iohannis merge pe modelul economic al PDL şi al partidelor de dreapta din Europa, modelul austrerităţii: salariile şi pensiile trebuie să rămână mici, ca argumente de competitivitate a României”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Adaugă un Comentariu

*