Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 1, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » VIDEO: Hoţi de lemne, săltaţi de acasă! Poliţiştii au confiscat 15 unelte, 4 căruţe şi o maşină

VIDEO: Hoţi de lemne, săltaţi de acasă! Poliţiştii au confiscat 15 unelte, 4 căruţe şi o maşină 

furt lemne

Poliţiştii din Prahova au efectuat, astăzi – 4 ianuarie 2018, patru percheziţii în comuna Brazi, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni silvice. în perioada octombrie 2017 – ianuarie 2018, ce în cauză au tăiat fără drept arbori din pădurile situate între localităţile Stejaru și Varnița. Ulterior, lemnul ar fi fost vândut unor persoane, care l-ar fi folosit la încălzirea locuințelor.

În urma perchezițiilor, polițiștii au indisponibilizat un autoturism, 4 atelaje, 15 unelte și material lemnos de esență stejar, frasin și carpen. Au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri.

La descinderi au participat şi lucrători din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române şi militari jandarmi.

VIDEO

În judeţul Dâmboviţa, lucrătorii de poliţie din cadrul Secţiei Valea Mare au depistat, în data de 3 ianuarie 2018, patru bărbați în timp ce transportau cu atelajele hipo 2.3 mᶟ de material lemnos, speciile carpen și salcâm, deși nu dețineau documente justificative de proveniență ori transport. Cei în cauză au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar lemnul a fost ridicat în vederea confiscării.

Adaugă un Comentariu

*