Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » VOT: Poporul vrea un număr limitat de mandate pentru parlamentari, aleşii nu şi nu!

VOT: Poporul vrea un număr limitat de mandate pentru parlamentari, aleşii nu şi nu! 

Sursa foto: www.rfi.ro

Senatorii au respins, cu 72 de voturi împotrivă, inițiativa legislativă privind limitarea la două a numărului mandatelor parlamentarilor, care ar fi însemnat o modalitate clară de primenire a clasei politice, după cum îşi doresc cetăţenii. Dar, pentru aleşii neamului nu a contat voinţa poporului, exprimată chiar şi prin semnături de susţinere, ci interesul lor! Urmează votul în Camera Deputaţilor.

„Limitarea carierei de parlamentar la cel mult două mandate ar duce la păstrarea legăturilor între parlamentari şi cei pe care aceştia îi reprezintă, la deplasarea preocupării predominante a parlamentarului de la ţelul de a câştiga un nou mandat, către încercarea de a reprezenta cât mai bine interesele alegătorilor săi şi ale țării în general.

Încrederea populaţiei în Parlamentul României este într-o continuă și accentuată scădere, ceea ce compromite grav însuși conceputul de democrație din România. Protestele populare demonstrează această neîncredere accentuată a cetățenilor în clasa politică, reprezentată de membrii Parlamentului și ai Guvernului.

Mulți cetățeni ai României și-au manifestat deja public dorința de a se limita numărul de mandate inclusiv pentru parlamentari, semnând petiția și solicitând aceasta în majoritatea protestelor stradale, inclusiv cele de după evenimentele de la Clubul Colectiv, care au contribuit decisiv la instalarerea Guvernului Cioloș”, spune senatorul Valeriu Todiraşcu – iniţiatorul proiectului legislativ.

Limitarea numărului de mandate pentru un parlamentar, deputat sau senator, nu poate fi considerată o limitare a dreptului constituțional de a fi ales pentru că litera și spiritul Constituției prevăd expres limitarea la două mandate consecutive ale Președintelui României și nu interzice limitarea prin lege a mandatelor parlamentarilor.

Adaugă un Comentariu

*