Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Primarii au pus cruce Serviciului Public Judeţean de Apă şi Canalizare!

DÂMBOVIŢA: Primarii au pus cruce Serviciului Public Judeţean de Apă şi Canalizare! 

Sursa foto: google.ro

Serviciul Public Judeţean de Alimentare cu Apă şi Canalizare Dâmboviţa, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean, îşi trăieşte ultimele zile! Astăzi, 12 ianuarie 2018, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Apă Dâmboviţa”, organism din care fac parte primarii din judeţ, au fost respinse proiectele de hotărâre privind retragerea localităţilor Bilciureşti, Dobra, Poiana, Runcu, Văleni Dâmboviţa, Vârfuri, Vişineşti şi Voineşti din ADI Apă, astfel încât, ulterior, să poată înfiinţa o nouă Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară, prin intermediul căreia să funcţioneze societatea comercială pe care aleşii judeţeni au aprobat-o a se crea pe structura Serviciului Public Judeţean de Alimentare cu Apă şi Canalizare.

Cu alte cuvinte, firma pentru care Consiliul Judeţean Dâmboviţa a demarat procedura de înfiinţare nu va putea fi autorizată ca operator de apă şi canalizare, întrucât nu va avea în spate o Asociaţie de Dezvoltare Comunitară. În acelaşi timp, Serviciul Public Judeţean de Alimentare cu Apă şi Canalizare nu va mai putea presta aceste servicii, deoarece nu are licenţă emisă de Autoritatea Naţională de Reglementare, aşa cum impune legislaţia. Urmarea?

În cele opt comune – Bilciureşti, Dobra, Poiana, Runcu, Văleni Dâmboviţa, Vârfuri, Vişineşti şi Voineşti, vor fi sistate, în foarte scurt timp, serviciile de apă şi canalizare, dacă administraţiile publice locale nu vor lua rapid măsuri pentru desemnarea altor operatori sau nu se vor ocupa pe cont propriu de furnizare.

Având în vedere numeroasele discuţii purtate în ultimul an cu privire la transformarea Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa (principalul furnizor de apă şi canalizare în Dâmboviţa) într-un operator unic la nivel de judeţ, se poate trage concluzia că ceea ce s-a întâmplat astăzi în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Apă Dâmboviţa” este doar un pas dirijat în această direcţie.

Şi totuşi, în Dâmboviţa există şi alţi furnizori ai serviciilor de apă şi canalizare, firme care nu au nicio legătură cu administraţia judeţeană şi care oferă preţuri mai mici… Şi, atunci, firesc, ne punem întrebarea, de ce să nu se încheie contracte cu aceştia? Şi mai avem o dilemă: cum le vor explica primarii oamenilor care i-au desemnat să le reprezinte interesele faptul că, într-o localitate vecină, costul pentru apă şi canalizare este aproape la jumătate? Cum vor explica că ei au ales un operator care livrează aceste servicii la suprapreţ?

ordine de zi ADI Apa

Adaugă un Comentariu

*