Connect with us

ACTUALITATE

MESAJ: Purtându-l pe Eminescu în suflet, purtăm cu noi o comoară neatinsă de praful timpului! Claudia Gilia, deputat

15 ianuarie este un moment special al adunării românilor în jurul valorilor naționale, semnul bucuriei fiind chiar această strângere laolaltă. Într-o zi cu o profundă semnificație pentru întreaga cultură și spiritualitate românească, ziua trecerii în legendă a poetului național – Mihai Eminescu, Ziua Culturii Naționale, este un bun prilej de a ne arăta recunoștința pentru uriașa moștenire identitară pe care ne-a lăsat-o, căci limba pe care o vorbim astăzi este limba reinventată de Eminescu. Tocmai de aceea, momentul este nu doar celebrarea unui mare creator, ci chemarea la reflecție asupra identității române.

Publicat

pe

15 ianuarie este un moment special al adunării românilor în jurul valorilor naționale, semnul bucuriei fiind chiar această strângere laolaltă.

Într-o zi cu o profundă semnificație pentru întreaga cultură și spiritualitate românească, ziua trecerii în legendă a poetului național – Mihai Eminescu, Ziua Culturii Naționale, este un bun prilej de a ne arăta recunoștința pentru uriașa moștenire identitară pe care ne-a lăsat-o, căci limba pe care o vorbim astăzi este limba reinventată de Eminescu. Tocmai de aceea, momentul este nu doar celebrarea unui mare creator, ci chemarea la reflecție asupra identității române.

Pornind de la Nicolae Iorga – „Eminescu e întruparea literară a conștiinței românești, una și nedespărțită”, – consider că opera sa este mereu actuală și ne ajută pe noi, astăzi, să rămânem ancorați într-un fel de realitate care ni se aplică și azi, ca și ieri, ca și alaltăieri. Ea se identifică atât cu trecutul, cât și cu prezentul și cu viitorul nostru. Poetul românilor a „săpat” adânc în istoria și cultura națională, scoțând în evidență, cu o puternică vibrație patriotică și o excepțională capacitate de sinteză, momentele cruciale ale unui neam atât de provocat de către destin, originea noastră și dăinuirea în spațiul geografic, lingvistic de referință.

Eminescu a fost omul care, cu străduință și talent inegalabil, a descris în versuri sau în proză marile bătălii din istoria tumultoasă a neamului românesc, iar astăzi, este sufletul poporului român, ducând spiritualitatea acestui popor dincolo de granițele României, printr-o operă care a atras o mulțime de iubitori de frumos. Eminescu este cu adevărat „omul deplin al culturii române… o conștiință de cultură deschisă către tot” (Constantin Noica).

Ca om care prețuiește valorile naționale, dedicat educației în calitate de profesor universitar, dar și ca mamă, îndemnul meu este acela de a nu-l uita pe marele poet. Cum putem face asta? Simplu: să-i citim și să-i recitim opera, să învățăm să ne purificăm sufletele prin versul lui, din respect și dragoste față de un trecut căruia îi suntem datori.

Purtându-l pe Eminescu în suflet, purtăm cu noi o comoară neatinsă de praful timpului.

Claudia GILIA,
Deputat al Partidului Social Democrat

ACTUALITATE

Clarvăzătoarea Georgeta Florea spune că trebuie să ne pregătim pentru 3 zile de întuneric! VIDEO

Publicat

pe

Am fost din nou în dialog cu Georgeta Florea, clarvăzătoarea din Drajna de Jos, județul Prahova. Am vorbit despre oameni, despre lumea în care trăim, din ce în ce mai agitată, mai tulbure. Imprevizibilul a devenit lege. Ce este azi se schimbă mâine. Din păcate, a sesizat Georgeta Florea, mergem din rău în mai rău. Sentimentul acela de „scăpa cine poate” devine mai pregnant în societatea omenească.

Banul, spune Georgeta Florea, este rege, elementul care îi înrobește pe oameni, îi convertește, le schimbă principiile sănătoase, îi transformă în robi ai existenței materiale și atât. Credința, spiritul curat, lucrurile frumoase, cinstea, curățenia morală pierd din ce în ce mai mult teren. Devin doar niște sintagme! Ca și politica… Încrederea în cei care ne conduc, în clasa politică, se află într-o cădere liberă. Totul înseamnă numai interes personal sau de grup.

Ne-a spus Georgeta Florea că am intrat deja în cei șapte ani apocaliptici. Urmează o perioadă lungă în care binele este înghesuit de rău. Perimat. Transformat. Omul nu își mai găsește satisfacție decât în partea materială. Siguranța sufletului nu mai contează. Cine se limitează la credință, la cinste, corectitudine și simplitate este eliminat. Izolat. Fariseii, cei care, una spun și alta fac, sunt din ce în ce mai mulți. I-a mai comunicat îngerul de lumină Georgetei Florea că ne vom confrunta cu trei zile de întuneric profund. Perioadă probabil dată omului de Dumnezeu, ca un avertisment, ca o chemare spre credință și simplitate. Multe țări vor intra într-un fel de derivă socială. Altele, crede Georgeta Florea, vor dispărea de pe harta geografică. Sunt semne, avertismente pe care, din păcate, omul nu le ia în seamă.

Cam tot ceea ce a decodificat de-a lungul timpului Georgeta Florea s-a împlinit, într-un mod sau altul, la scară planetară sau zonal. Credința adevărată în Dumnezeu, spune Georgeta Florea, este singura izbăvitoare, care ne poate ocroti, care ne poate salva din ghearele răului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Apel Primăria Târgoviște. Vă rugăm să folosiți containerele digitalizate pentru deșeuri!

Publicat

pe

De

Primăria Municipiului Târgoviște anunță că, începând de astăzi, au fost puse în funcțiune 100 de insule ecologice cu containere digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

VĂ RUGĂM SĂ LE FOLOSIȚI

Containerul clasic este doar de REZERVĂ și se va folosi numai în situațiile în care containerele din interiorul insulei nu pot fi utilizate.

Până la Paște insulele ecologice pot fi utilizate fără cartelă, iar persoanele fizice care nu sunt arondate unor asociații de proprietari pot procura cartelele de la Primarie, în această perioadă!

Fiecare dintre cele 100 de insule ecologice este dotată cu 5 containere separate, destinate colectării diferitelor tipuri de deșeuri:
– Container pentru deșeuri reziduale;
– Container pentru plastic și metal;
– Container pentru hârtie și carton;
– Container pentru sticlă;
– Container pentru deșeuri biodegradabile.

Fiecare insulă are în componență cinci containere pentru următoarele fracții: rezidual, plastic și metal, hârtie, sticlă și biodegradabil.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite