Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 13, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Percheziţii DGA la RAR DÂMBOVIŢA şi la patru angajaţi suspecţi de corupţie!

Percheziţii DGA la RAR DÂMBOVIŢA şi la patru angajaţi suspecţi de corupţie! 

RAR Dambovita

Ofițerii DGA din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Dâmbovița au efectuat, astăzi, cu sprijinul colegilor din structura centrală şi al celor din Argeș, Prahova, Giurgiu, Teleorman și Vâlcea, percheziţii la sediul Registrului Auto Român Dâmboviţa şi la patru funcţionari din cadrul instituţiei. De asemenea, s-au întreprins şi verificări corporale şi ale unor autovehicule identificate în incinta RAR Dâmboviţa. Acţiunile sunt coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

Potrivit DGA, în perioada aprilie 2017–ianuarie 2018, patru funcționari din cadrul Registrului Auto Român – Reprezentanța Dâmbovița, având funcția de ingineri însărcinați cu efectuarea controlului tehnic al autovehiculelor, au primit sume de bani și alte foloase necuvenite de la mai multe persoane, în scopul acordării inspecției tehnice și eliberarea actelor de identificare a unor autoturisme care nu îndeplineau condițiile tehnice în acest sens.

Vor fi puse în executare mandate de aducere pe numele celor patru suspecţi de comiterea infracțiunii de luare de mită și pe numele a zece persoane fără calitate specială, bănuite de săvârșirea infracțiunii de dare de mită, constând în aceea că ar fi oferit sume de bani funcționarilor respectivi, în legătură cu efectuarea controlului tehnic al autovehiculelor.

În cauză se beneficiază de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., a unui specialist criminalist din cadrul IPJ Dâmbovița și a lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Mircea cel Bătrân” Dâmbovița.

Adaugă un Comentariu

*