Conectați-vă cu noi

POLITIC

SEMNAL: Capacitatea administrativă a PSD a cunoscut o periculoasă degradare! Ionuţ Vulpescu, senator

Fostul ministru al Culturii, dâmboviţeanul Ionuţ Vulpescu, călit politic în preajma preşedintelui Ion Iliescu, atrage atenţia colegilor din partid că scandalurile pornite vertiginos şi care nu se mai opresc nu fac deloc bine PSD şi nici ţării. Dacă se va continua în acelaşi ritm, pe aceleaşi note ale dezordinei şi confuziei, susţine Vulpescu, la următoarele alegeri, românii nu vor mai vota cu PSD, pentru că PSD nu va mai exista!

Publicat

pe

Fostul ministru al Culturii, dâmboviţeanul Ionuţ Vulpescu, călit politic în preajma preşedintelui Ion Iliescu, atrage atenţia colegilor din partid că scandalurile pornite vertiginos şi care nu se mai opresc nu fac deloc bine PSD şi nici ţării. Dacă se va continua în acelaşi ritm, pe aceleaşi note ale dezordinei şi confuziei, susţine Vulpescu, la următoarele alegeri, românii nu vor mai vota cu PSD, pentru că PSD nu va mai exista!

„De mai bine de un an, PSD dă senzația unui partid aflat în perpetuă criză. A câștigat alegerile, a format guvernul, dar nu este capabil să gestioneze victoria politică. Deciziile pe care le luăm sunt contestate în stradă și de adversarii noștri politici: aproape firesc, așa se întâmplă în democrație. Dar noi am ajuns să ne contestăm propriile noastre decizii, culmea, contestatari fiind în multe cazuri și aceia care au luat deciziile. «Am dat un vot, dar nu sunt de acord cu el!».

Trecând peste experiența proprie din acest ultim an, deloc plăcută, și de nimic justificată, observ cum dubla măsură, pe care o reproșăm altora atunci când ne judecă, o aplicăm cu sârg și cu supra de măsură în partid, în evaluarea celor responsabili de bunul mers al unor departamente, ca miniștri sau ca alți demnitari. Pentru unii decide conducerea colectivă a partidului, pentru alții sunt suficiente criteriile premierului. Care sunt deciziile obiective, care acelea subiective? Pentru că și atunci când a făcut conducerea partidului analiza, dar și când autor a fost premierul, aceasta a fost subiectivă, practic fără criterii ce puteau fi considerate valide, ci erau doar pretexte, obiectivul fiind același: eliminarea unor indezirabili.

Spunem că nu există tabere în partid, că toți murim de grija lui, a partidului? Este aici, în negarea unei evidențe, un munte de ipocrizie! Aceste tabere fac mult rău, pentru că poartă un permanent și lipsit de sens război, în primul rând cu partidul. Interesele unora sunt mai presus de interesele ansamblului! Și vrem să funcționăm coerent, să guvernăm performant?

Recunosc, mie, și nu doar mie, îmi sunt neclare motivele acestei crize. Dar e vorba despre o criză, sau de cu totul altceva? În greacă, verbul din care provine cuvântul, krino, înseamnă a judeca, a sta pe gânduri, a cântări mai multe opțiuni, a căuta o cale de mijloc, chiar a te confrunta cu cei de altă părere, a te măsura în argumente cu aceștia, iar substantivul krisis indică faza în care trebuie luată, după epuizarea procesului de analiză, o hotărâre irevocabilă. A te confrunta cu o criză reprezintă în acest orizont semantic un act de bărbăție, de determinare.

Asta facem noi acum: ne confruntăm cu criza, luăm decizii, oricât de dureroase ar fi ele, după o analiză serioasă? Sau amânăm deciziile, sacrificând oameni și principii, și, până la urmă, chiar viitorul partidului? Asta am făcut când am depus moțiune de cenzură împotriva propriului guvern: am rezolvat o criză? Atunci de ce suntem în criză? Ceva nu funcționează logic în acțiunile noastre, și plătim pentru asta.

Dacă nu sunt prea excesiv în aprecieri, aș spune că ne-am lăsat angrenați într-un război pentru putere, după un principiu care ne-a făcut rău tuturor, în timp: «Învingătorul ia totul!». Doar că «învingătorul» este relativ în cazul de față: cel care a câștigat alegerile este partidul, adică acea structură care a generat și prezentat un program de guvernare coerent, care a construit un sprijin popular în jurul programului, a mobilizat oamenii la vot. Victoria a fost operă colectivă, nu este «pe persoană fizică», vorba unui clasic în viață. Cetățenii nu au votat tabăra X din partid, sau tabăra Y. Ca atare ei resping modul în care am ajuns să funcționăm. Ar accepta diferențe de opinii, dispute ideologice, dar nu pot accepta aceste lupte intestine, care nu duc nicăieri.

Românii au votat cu PSD în amintirea unei tradiții de performanță la guvernare. Vor mai face asta, după spectacolul grotesc din acest ultim an, în care am demonstrat doar faptul că acea tradiție s-a epuizat? Capacitatea administrativă a PSD a cunoscut o periculoasă degradare. Facem o socoteală, să vedem câți miniștri, secretari de stat, șefi de instituții, am schimbat în acest prim an de guvernare, și de ce? Suntem capabili să recunoaștem că selecția celor care ocupă aceste posturi în administrație și în Guvern este rodul întâmplării? Sunt miniștri, secretari de stat, șefi de instituții, legiuni de consilieri, care n-ar fi trebuit numiți în aceste posturi, pentru că sunt nuli din punctul de vedere al calităților cerute pentru a le ocupa. Oricât de dur sună, aceasta este realitatea! Acum ce vrem să facem? Să continuăm în același fel, în speranța că vom obține rezultate mai bune?

Am auzit din nou îndemnuri la unitate, aceleași de mai bine de 12 ani, sau lecții despre identitatea ideologică a PSD. Solidaritate de fațadă am tot avut. Dar de ce simțim mereu nevoia să pomenim de unitatea partidului? Ce ne-ar uni, până la urmă? Valori politice și morale? Sau doar interese mici, dar remuneratorii? Ce alegem în continuare, ca liant în partid, pentru că avem nevoie de el mai mult ca oricând: păstrarea unor privilegii pentru unii sau efortul comun de a guverna în interesul binelui public?

ACEASTA ESTE O CRIZĂ PREA MULT ȘI NU NE MAI PUTEM PERMITE LUXUL EI. Să ne stabilim clar atât prioritățile, cât și regulile de funcționare în relațiile partidului cu guvernarea. Nu cred că Guvernul se poate plânge că nu are sprijinul partidului sau pe cel al parlamentarilor lui din Senat și Camera Deputaților. Partidul, prin organele sale de conducere, decide politic cine ce poziție ocupă în Executiv. Pentru că miniștrii sunt interfață politică. Dacă noi vom continua să ne batem joc de miniștrii noștri, să-i ridiculizăm, să-i umilim, să-i schimbăm după cum vrea unul sau altul, instaurăm haosul în instituții. Unele chiar funcționează haotic.

Da, să facem cât mai urgent o evaluare a fiecărui ministru, a performanțelor lui. Să facem și remaniere, dacă ajungem cu toții la această concluzie. După care să ne vedem de guvernare. Pentru că nimeni nu ne va mai suporta, văzând că îi excludem pe cetățeni din lista noastră de interese. Să luăm aminte la soarta Partidului Socialist Francez. Putem împărtăși foarte ușor soarta lui, dacă nu ne trezim, și nu ne concentrăm pe guvernare, pe legiferare, pe administrarea țării. Avem de pregătit președinția prin rotație a UE. Avem de gestionat acțiunile legate de Centenarul Marii Uniri. Sunt atâtea de făcut, și noi suntem rupți de aceste realități.

Jose Saramago spunea, în esență: ”Nu se poate vota cu stânga, dacă stânga nu mai există”. Să nu ajungem în situația în care românii să spună ”Nu putem vota cu PSD, pentru că PSD nu mai există!”. Depinde doar de noi, de sinceritatea atașamentului nostru față de partid și de istoria sa, de valorile care ne sunt, totuși, proprii, dacă acesta va mai avea un viitor. Pentru că acum asta jucăm: viitorul PSD, nu viitorul unui lider sau altul. Să luăm aminte”, a scris Ionuţ Vulpescu pe pagina sa de Facebook.

ALEGERI

Dacian Cioloș, mesaj către dâmbovițeni înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Dacian Cioloș este propunerea USR PLUS pentru funcția de premier al României după alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie 2020. În prezent, este deputat în Parlamentul European. În mesajul său către dâmbovițeni, Dacian Cioloș a punctat că România are nevoie, înainte de a vorbi de programe și proiecte, de o schimbare de mentalitate, iar punctul de plecare trebuie să fie eliminarea hoției.

„Mesajul nostru de campanie și care sintetizează fundația programului de guvernare al Alianței USR PLUS este „O Românie fără hoție”, oricât de mult s-ar simți afectați unii politicieni. Este o realitate de la care trebuie să pornim, dacă vrem să construim o Românie prosperă. Oamenii cinstiți și competenți nu au de ce să se simtă nici defăimați, nici afectați, nici lipsiți de drepturi, pentru că, trebuie să recunoaștem, România are nevoie de o schimbare și cred că cel mai bun semnal că România are nevoie de o schimbare este ceea ce s-a întâmplat în Dâmbovița, unde politicieni s-au plâns că se simt afectați de acest mesaj.

Hoția ca atitudine trebuie să o afirmăm și lipsa hoției trebuie să fie momentul de început al unei schimbări în România, pe care noi vrem să o aducem. Aceasta este singura modalitate de a începe să investim cu adevărat eficient în sănătate, în educație, în economie. Doar după ce eliminăm hoţia ca atitudine și risipă, abia atunci putem vorbi despre investiții eficiente din banii noștri, ai contribuabililor.

Cei 30 de ani de hoție și nepăsare se văd astăzi în sănătate, în educație, în administrația publică, în lipsa încrederii cetățenilor în stat și în capacitatea acestuia de a le rezolva problemele și, iată, se văd inclusiv în reacțiile unora, care se simt defăimaţi atunci când vorbim despre o Românie fără hoție. Eu am învățat de la bunicii mei că este de bun simț să nu furi, că atunci când trăiești într-o comunitate unde vrei să te dezvolți și să prosperi nu poți face asta furând de la altul. Dar, la noi se fură de la tezele de doctorat până la ultimul colț de stradă și unor oameni li se pare că este firesc așa pentru că cei care ne conduc asta fac.

O Românie fără hoție nu este doar un slogan USR PLUS de dragul de a atrage voturi, ci un angajament pe care-l facem, angajamentul de bază că vom începe să construim eliminând hoția, corupția, incompetența și impostura. Altfel, degeaba investim bani, pentru că îi băgăm în găuri negre. Dacă banii contribuabililor sunt gestionați de oameni cărora li se pare firesc să fure, nu ne putem dezvolta ca țară.

Avem nevoie, înainte de a vorbi de programe concrete, de o schimbare de mentalitate. Legi schimbate am tot avut și avem în multe domenii legi bune, dar care, aplicate de oameni care se simt afectați atunci când vrei o țară fără hoție, nu funcționează. Suntem în situația de astăzi – criza Covid nu a făcut decât să acutizeze probleme pe care avem în societate – din cauza mentalităților. Avem nevoie de o schimbare a modului de abordare. Asta vă propune USR PLUS în programul de guvernare și în felul în care vrem să guvernăm. Schimbarea aceasta a început la europarlamentare. Avem o echipă USR PLUS foarte activă în Parlamentul European și care a crescut gradul de recunoaștere a prezenței a României.

La alegerile locale, schimbarea a continuat. Vedem oameni noi la primăriile din București, din Timișoara, din Brașov, din Alba Iulia, din Bacău, din alte zone, inclusiv în Dâmbovița, la Brăneşti. Oamenii aceștia vin cu o schimbare de atitudine în felul în care înțeleg să-și asume responsabilitatea mandatului pe care l-au primit. Aceștia sunt oamenii pe care îi propunem și pentru Parlamentul României. Sunt oameni care pleacă de la fără hoție pentru că așa putem construi ceea ce ne propunem. Venim în fața alegătorilor cu 40 de angajamente cu care vrem să intrăm la guvernare. Dincolo de programul de guvernare pe 20 de capitole, unde explicăm ce intenționăm să facem în fiecare domeniu, am decis să ne asumăm și 40 de angajamente clare, concrete, precise”, este mesajul lui Dacian Cioloș către dâmbovițeni, înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PLUS Dâmbovița – parte a Alianței USR PLUS. Cod Mandatar Financiar: 11200033

Citește în continuare

Dâmboviţa

Comunicat: Liberalii au întors țara pe dos și nu s-au abținut nici de Ziua Națională

Publicat

pe

de

Politicianismul ieftin de care au dat dovadă, ieri, liberalii dâmbovițeni nu este o noutate și nu mai miră pe nimeni. Lipsa minimului respect față de reguli nu se vede doar în atitudinea față de cetățenii acestei țări sau ai județului Dâmboviţa – se precizează într-un comunicat remis de PSD Dâmbovița.

„În goana lor după voturi, ieri, la ceremoniile dedicate Zilei de 1 Decembrie sărbătorită la Târgoviște, liberalii dâmbovițeni au permis unui candidat, corupt moral și economic, să vorbească în locul Prefectului județului Dâmboviţa, cel care, de drept, este reprezentatul Guvernului în teritoriu. Este pentru prima oară în istoria postdecembristă când se întâmplă așa ceva. Practic, pentru PNL Dâmbovița, rolul Prefectului este unul decorativ și se dispensează de acesta atunci când interesele politice le-o cer. Disperarea de a apărea în fața românilor este mai importantă pentru ei decât respectarea legilor și a normelor în cazul unor ceremonii de acest gen.

Este pentru prima oară în 31 de ani de la Revoluție când Parlamentului i-a fost refuzat dreptul de a depune coroane de flori sau de a avea un reprezentant la cuvântările din cadrul evenimentului. Legile și normele arată că, în situația în care Președinția nu are un reprezentant la astfel de ceremonii, președintele sau vicepreședintele Senatului au întâietate conform Art. 7 și 16 din legea 215/2016. Or, organizatorii au sărit peste această obligație. Dar după cum spuneam, nu ne mai miră nimic la acest partid. Pentru liberali sunt normale numărul tot mai mare de îmbolnăviri, cele 11.000 de decese cauzate de COVID-19 și măsurile haotice dictate doar de interesul lor politic.

Grav este și faptul că liberalii nici măcar nu se mai obosesc să-și ascundă lipsa de omenie și, în loc să-și ceară scuze românilor pentru incompetența guvernului lor, își umplu timpul cu meschinării nedemne, chiar și pentru ei. Nu este de mirare faptul că, nici acum, nu recunosc că au eșuat în gestionarea pandemiei și au aruncat România într-o criză economică profundă. Au răpit copiilor dreptul la educație prin închiderea școlilor, i-au falimentat pe producătorii români prin închiderea piețelor. Cu rezolvarea problemelor românilor ar trebui să vă umpleți timpul, domnilor de la PNL, nu cu jocuri de imagine. Da, știm! Veți spune că ați făcut! Pentru cine, domnilor de la PNL? Pentru cetățenii acestei țări? Românii spun că nu! Vedeți deja acest lucru în sondaje și o să-l vedeți și pe 6 decembrie. Românii vor trage linie”.

Material la comanda PSD Dâmbovița. Cod Mandatar Financiar: 11200020

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!