Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

DÂMBOVIŢA: Sumele ce revin localităţilor din cotele defalcate din impozitul pe venit!

Consilierii judeţeni dâmboviţeni trebuie să decidă, în şedinţa de astăzi, cu privire la repartizarea sumelor alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe anul 2018. Potrivit proiectului de hotărâre, cei mai mulţi bani revin municipiului Târgovişte – 1.759 mii lei. Urmează: comuna Bilciureşti – 605 mii lei, oraşele Fieni – 475 mii lei şi Răcari – 434 mii lei, municipiul Moreni – 384 mii lei, apoi oraşele Pucioasa – 289 mii lei şi Găeşti – 288 mii lei. La polul opus, adică localităţile care vor primi cele mai mici sume regăsim: Valea Mare – 41 mii lei, Moţăieni – 39 mii lei şi Pucheni – 35 mii lei.

Publicat

pe

Consilierii judeţeni dâmboviţeni trebuie să decidă, în şedinţa de astăzi, cu privire la repartizarea sumelor alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe anul 2018.

Potrivit proiectului de hotărâre, cei mai mulţi bani revin municipiului Târgovişte – 1.759 mii lei. Urmează: comuna Bilciureşti – 605 mii lei, oraşele Fieni – 475 mii lei şi Răcari – 434 mii lei, municipiul Moreni – 384 mii lei, apoi oraşele Pucioasa – 289 mii lei şi Găeşti – 288 mii lei.

La polul opus, adică localităţile care vor primi cele mai mici sume regăsim: Valea Mare – 41 mii lei, Moţăieni – 39 mii lei şi Pucheni – 35 mii lei.

VEZI REPARTIŢIA SUMELOR PENTRU TOATE LOCALITĂŢILE DIN DÂMBOVIŢA

În proiectul de hotărâre se specifică faptul că sumele se vor utiliza pentru:
– achitarea arieratelor provenite din neplata chletuielilor de funcţionare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii
– asigurarea bugetului minim de funcţionare
– susţinerea cotizaţiei/contribuţiei datorată, după caz, către: ADI Apă, ADI Gunoi, ADI Civitas
– plata angajamentelor asumate din contractele cu Compania N aţională de Investiţii.

ADMINISTRAŢIE

Gata! Municipiul Târgovişte a renunțat la rablele din transportul public local

Publicat

pe

Moment de referință, astăzi – 13 aprilie 2021, pentru municipiul Târgovişte. Au fost puse în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid cumpărate de Primărie, cu fonduri europene nerambursabile. Este, practic, prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local. Ieri, a fost semnat contractul de achiziție pentru alte 12 autobuze moderne, câștigător al licitației fiind tot Mercedes-Benz. De asemenea, săptămâna aceasta, vor începe lucrările și pe ceea ce înseamnă reabilitare străzi, construire depou și modernizare stații – a precizat primarul Daniel Cristian Stan

„Mă refer la bulevardul Mircea cel Bătrân, La bulevardul Regele Carol, la strada Gării, la strada Lt. Stancu Ion, la pasajul de lângă Pavcom, dar și la modernizarea tuturor stațiilor de transport din Târgoviște, la implementarea unui sistem de e-tiketing și tot ceea ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant.

Este un moment important pentru municipiul Târgovişte. Nu știu când târgoviștenii s-au mai putut bucura de asemenea mijloace de transport model. Este vorba de autobuze Mercedes-Benz, autobuzul anului în lume, anul trecut, pe ceea ce înseamnă transportul public local.

Am convingerea că se va remarca o schimbare foarte-foarte importantă, cu precizarea că întreg sistemul va fi funcțional în aproximativ 24 de luni. Pe parcurs va fi implementat sistemul de e-tiketing. De asemenea, se va lucra la depou și la stații, astfel încât, în aproximativ 24 de luni, să avem funcțional un sistem de transport public local de natură să răspundă și celor mai înalte pretenții de calitate”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea cumulată a proiectului depășește 170 de milioane de lei. A fost prezent la momentul punerii în circulație a primelor 28 de autobuze Mercedes-Benz din Târgoviște și preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a început o nouă acțiune de igienizare a străzilor și trotuarelor

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat, în această seară, o nouă acțiune amplă de dezinfecție a străzilor și trotuarelor din municipiu. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, acțiunea de spălare a început pe bulevardul IC Brătianu și va continua, în nopțile următoare, până când se va intra pe toate străzile.

„Este vorba de o igienizare cu un detergent special pentru străzi și trotuare. Sunt implicați lucrători de la Direcția de Salubritate, de la EcoSal, de la Compania de Apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Târgovişte.

Facem totul cu forte proprii. Vrem ca această acțiune să aibă caracter de continuitate, să facem acest lucru în fiecare an. Cred că asemenea acțiuni trebuie făcute din ce în ce mai des și, cu siguranță, vor viza tot orașul”.

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT