Connect with us

ADMINISTRAŢIE

OPREA: „Modul în care Adrian Ţuţuianu interferează în activitatea CJ Dâmboviţa este lipsit de eleganţă”!

Şedinţa Consiliului Judeţean Dâmboviţa, programată joi – 25 ianuarie 2018, la ora 14:00, a început cu o întârziere de 10 minute, urmare faptului că aleşii PSD au fost convocaţi la discuţii de şeful lor de partid, senatorul Adrian Ţuţuianu. În sală, au stat în aşteptare reprezentanţii aparatului de specialitate al CJD, consilierii liberali, preşedintele Alexandru Oprea şi prefectul Antonel Jîjîie.

Publicat

pe

Şedinţa Consiliului Judeţean Dâmboviţa, programată joi – 25 ianuarie 2018, la ora 14:00, a început cu o întârziere de 10 minute, urmare faptului că aleşii PSD au fost convocaţi la discuţii de şeful lor de partid, senatorul Adrian Ţuţuianu. În sală, au stat în aşteptare reprezentanţii aparatului de specialitate al CJD, consilierii liberali, preşedintele Alexandru Oprea şi prefectul Antonel Jîjîie.

Având în vedere tensiunile existente între liderul PSD Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu şi şeful judeţului – Alexandru Oprea, în cele 10 minute, s-au făcut diferite speculaţii. Că social-democraţii vor boicota şedinţa, că vor veni până la urmă, însă nu vor aproba proiectul de hotărâre privind repartizarea unor sume către primăriile din judeţ…

Nici vorbă de aşa ceva! Au venit, ce-i drept cu 10 minute peste ora stabilită, şi au şi votat alocarea fondurilor în forma propusă de conducerea Consiliului Judeţean. Ba, chiar şi-au cerut scuze pentru întârziere, în momentul în care preşedintele CJD le-a solicitat ca, de acum înainte, să respecte convocatorul. A mai spus Alexandru Oprea că i se părea de bun simţ ca preşedintele PSD Dâmboviţa să-i fi adresat invitaţie de participare la întâlnire, fiindcă este, cel puţin deocamdată, consilier judeţean PSD.

Alexandru Oprea - preşedinte CJ Dâmboviţa

Alexandru Oprea – preşedinte CJ Dâmboviţa

„Modul în care senatorul Adrian Ţuţuianu înţelege să interfereze în activitatea Consiliului Judeţean Dâmboviţa mi se pare lipsit de eleganţă din multe puncte de vedere”, a precizat Alexandru Oprea, care l-a invitat, săptămâna trecută, pe liderul PSD Dâmboviţa la conferinţa de presă în cadrul căreia şi-a prezentat raportul de activitate ca şef al judeţului.

Preşedintele PSD Dâmboviţa convocase pentru astăzi, 26 ianuarie 2018, şedinţa Comitetului Executiv Judeţean, în cadrul căreia să fie decisă soarta lui Alexandru Oprea la conducerea judeţului. Adrian Ţuţuianu nu a făcut un secret din faptul că este nemulţumit de succesorul său la Consiliul Judeţean şi a lăsat să se înţeleagă că este nevoie ca acesta să fie schimbat din funcţie. Având în vedere că astăzi are loc la Bucureşti şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD pentru validarea miniştrilor Cabinetului Dăncilă, întâlnirea de la Dâmboviţa a fost amânată pentru vineri, 2 februarie.

La rândul său, Alexandru Oprea a declarat că nu se agaţă de funcţie, prin urmare, se va supune deciziei pe care o va lua partidul. A mai spus şeful judeţului că nu este un tip comod şi, probabil, acest lucru îi deranjează pe unii dintre colegii săi social-democraţi.

„Rămân un om de echipă. Că deranjeaz pe unii sau pe alţii, asta este viaţa! Nu voi fi niciodată un «yes, man!» de serviciu. Nu mă cramponez de funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Oamenii vin şi pleacă. Importante sunt proiectele care rămân în urma noastră, iar eu sunt mândru de ceea ce am realizat”.

Într-adevăr, cifrele din raportul de activitate al preşedintelui CJD Alexandru Oprea par să fie potrivnice liderului PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, însă, atunci când există voinţă politică, s-a dovedit nu o singură dată, rezultatele nu contează şi schimbarea se produce…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 26 mai 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Local Municipal Târgoviște se întrunește, joi – 26 mai 2022, de la ora 14:00, în ședință ordinară de lucru, având următoarea ordine de zi:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe șantierul de la Școala Malu cu Flori

Publicat

pe

Malu cu Flori este una dintre cele mai frumoase localități din județul Dâmbovița. Comuna se află la marginea de nord-vest, la graniță cu Argeșul. Și aici, ca peste tot, se produc schimbări în plan socio-edilitar, dar ritmul este dat de puterea economică a localității. Dacă pe teritoriul așezării nu există firme puternice, societăți comerciale care să contribuie prin taxe și impozite la bugetul local, este greu să demarezi și să duci la capăt proiecte importante pentru comunitate. Nu ai decât șansa de a apela la programele europene în materie de investiții, la fondurile acordate de Guvern sau la sprijinul Consiliului Județean. Actualul primar, Ion Constantin, nu s-a dat bătut, în ciuda greutăților întâmpinate pentru realizarea unor obiective necesare localității. Împreună cu echipa din Primărie și cu ajutorul colaboratorilor externi în materie de consultanță, caută soluții, oportunități de dezvoltare.

Una dintre investițiile care trebuia musai să apară la Malu cu Flori este reprezentată de școală. De câțiva ani, copiii din comună își desfășoară activitatea educațională în stare de provizorat, în mai multe schimburi, nemaiexistând spații suficiente și care să se preteze unui învățământ de calitate.

Lucrările de execuție la școala din centrul comunei au început în urmă cu două luni. Edilul este mulțumit de ritmul de pe șantier. Obiectivul ar trebui să fie gata în 2023. Situația economică generală a adus probleme și la Malu cu Flori. În prima fază de după explozia prețurilor la energie electrică și gaze naturale, nu se găseau materiale de construcții, apoi au început să se scumpească. Ne-a spus primarul că, deocamdată, diferențele între valoarea proiectului și costurile apărute sunt de 150.000 de lei. Actualizările se efectuează lunar. Acest hop a fost trecut, iar lucrările continuă.

„Am trecut la faza de pregătire a nivelului parter. S-a lucrat la tot ceea ce a însemnat fundația și s-a lucrat la zidul de sprijin de la terenul de sport și s-au efectuat demolările interioare. Acum, se lucrează la acoperișul vechi, să îl demolăm”, ne-a precizat Ion Constantin.

Până la deschiderea noii școli pe care primarul speră să o vadă gata înainte de termenul stabilit prin contract, cei 150 de copii din Malu cu Flori învață în Căminul Cultural. Administrația publică locală a reușit să reamenajeze o serie de încăperi, biblioteca, spațiul destinat muzeului satului, încăperea artiștilor, bucătăria. Totul a căpătat atmosferă de instituție de învățământ. Dacă nu se găsea această soluție de provizorat, copiii ar fi trebuit să fie transferați pe perioada lucrărilor la Școala din Voinești, ceea ce ar fi însemnat un efort în plus, și pentru autorități și pentru copii și părinți.

„Școala înseamnă prima mare investiție benefică pentru locuitorii comunei, pentru viitorul copiilor noștri. Faptul că am învățat în două schimburi a creat ceva probleme copiilor, familiilor. Ne-au plecat ceva elevi la Târgoviște. Dar, nu disperăm. Sunt convins că lucrurile vor intra în normalitate. Când va fi gata, școala noastră va fi deosebit de atractivă, modernă, dotată cu tot ceea ce trebuie pentru derularea unui act educațional în ton cu cerințele europene.

Vom avea 9 săli de clasă, cancelarie, plus două laboratoare. Nu lipsește terenul de sport, pe care îl vom amenaja ca la carte. Când va fi dată în folosință, școala noastră va primi inclusiv elevi din sătul Lăicai, ce ține de comuna Cetățeni, din județul Argeș „, ne-a precizat primarul comunei Malu cu Flori – Constantin Ion.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT