Connect with us

ADMINISTRAŢIE

OPREA: „Modul în care Adrian Ţuţuianu interferează în activitatea CJ Dâmboviţa este lipsit de eleganţă”!

Şedinţa Consiliului Judeţean Dâmboviţa, programată joi – 25 ianuarie 2018, la ora 14:00, a început cu o întârziere de 10 minute, urmare faptului că aleşii PSD au fost convocaţi la discuţii de şeful lor de partid, senatorul Adrian Ţuţuianu. În sală, au stat în aşteptare reprezentanţii aparatului de specialitate al CJD, consilierii liberali, preşedintele Alexandru Oprea şi prefectul Antonel Jîjîie.

Publicat

pe

Şedinţa Consiliului Judeţean Dâmboviţa, programată joi – 25 ianuarie 2018, la ora 14:00, a început cu o întârziere de 10 minute, urmare faptului că aleşii PSD au fost convocaţi la discuţii de şeful lor de partid, senatorul Adrian Ţuţuianu. În sală, au stat în aşteptare reprezentanţii aparatului de specialitate al CJD, consilierii liberali, preşedintele Alexandru Oprea şi prefectul Antonel Jîjîie.

Având în vedere tensiunile existente între liderul PSD Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu şi şeful judeţului – Alexandru Oprea, în cele 10 minute, s-au făcut diferite speculaţii. Că social-democraţii vor boicota şedinţa, că vor veni până la urmă, însă nu vor aproba proiectul de hotărâre privind repartizarea unor sume către primăriile din judeţ…

Nici vorbă de aşa ceva! Au venit, ce-i drept cu 10 minute peste ora stabilită, şi au şi votat alocarea fondurilor în forma propusă de conducerea Consiliului Judeţean. Ba, chiar şi-au cerut scuze pentru întârziere, în momentul în care preşedintele CJD le-a solicitat ca, de acum înainte, să respecte convocatorul. A mai spus Alexandru Oprea că i se părea de bun simţ ca preşedintele PSD Dâmboviţa să-i fi adresat invitaţie de participare la întâlnire, fiindcă este, cel puţin deocamdată, consilier judeţean PSD.

Alexandru Oprea - preşedinte CJ Dâmboviţa

Alexandru Oprea – preşedinte CJ Dâmboviţa

„Modul în care senatorul Adrian Ţuţuianu înţelege să interfereze în activitatea Consiliului Judeţean Dâmboviţa mi se pare lipsit de eleganţă din multe puncte de vedere”, a precizat Alexandru Oprea, care l-a invitat, săptămâna trecută, pe liderul PSD Dâmboviţa la conferinţa de presă în cadrul căreia şi-a prezentat raportul de activitate ca şef al judeţului.

Preşedintele PSD Dâmboviţa convocase pentru astăzi, 26 ianuarie 2018, şedinţa Comitetului Executiv Judeţean, în cadrul căreia să fie decisă soarta lui Alexandru Oprea la conducerea judeţului. Adrian Ţuţuianu nu a făcut un secret din faptul că este nemulţumit de succesorul său la Consiliul Judeţean şi a lăsat să se înţeleagă că este nevoie ca acesta să fie schimbat din funcţie. Având în vedere că astăzi are loc la Bucureşti şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD pentru validarea miniştrilor Cabinetului Dăncilă, întâlnirea de la Dâmboviţa a fost amânată pentru vineri, 2 februarie.

La rândul său, Alexandru Oprea a declarat că nu se agaţă de funcţie, prin urmare, se va supune deciziei pe care o va lua partidul. A mai spus şeful judeţului că nu este un tip comod şi, probabil, acest lucru îi deranjează pe unii dintre colegii săi social-democraţi.

„Rămân un om de echipă. Că deranjeaz pe unii sau pe alţii, asta este viaţa! Nu voi fi niciodată un «yes, man!» de serviciu. Nu mă cramponez de funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Oamenii vin şi pleacă. Importante sunt proiectele care rămân în urma noastră, iar eu sunt mândru de ceea ce am realizat”.

Într-adevăr, cifrele din raportul de activitate al preşedintelui CJD Alexandru Oprea par să fie potrivnice liderului PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, însă, atunci când există voinţă politică, s-a dovedit nu o singură dată, rezultatele nu contează şi schimbarea se produce…

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Gura Șuții, comuna din Dâmbovița care are toată infrastructura pusă la punct

Publicat

pe

Constantin Dinu de la Gura Șuții am putea spune că este „primar de meserie”, ținând cont de faptul că se află la cârma comunității de peste 20 de ani, dar, mai degrabă, poate fi catalogat un edil cu har. Acesta este elementul care îi definește pe cei care slujesc cetățenii, necondiționat, în permanență pregătiți să acționeze pentru binele comun.

Ne-a mărturisit Constantin Dinu că, atunci când a preluat primul său mandat de primar, la Gura Șuții nu era nimic. Totul arată jalnic, la toate capitolele. Părea a fi una dintre cele mai amărâte localități din județul Dâmbovița. Încet-încet, cu răbdare, pricepere, sprijin și implicare în atragerea de fonduri guvernamentale și europene, acum totul arată altfel.

Gura Șuții este printre primele localități din județ care beneficiază de rețea de apă curentă și, ca să menținem lista superlativelor, este printre puținele comune din județ care administrează în regie proprie sistemele de apă și canalizare. La Gura Șuții, ne-a spus Constantin Dinu, abia în octombrie anul trecut, prin hotărâre de Consiliu Local, prețul la apă a crescut de la 3 la 5 lei/mc.

„Nu am avut ca obiectiv obținerea unor profituri mari. Departe de noi lucrul acesta. Ne-am luat ca reper cetățeanul, o viață mai bună pentru locuitorii comunei. Până la urmă, de aceea suntem aici, să îi slujim pe oameni”, spune Constantin Dinu.

Ne-a mărturisit primarul de la Gura Șuții că toate problemele ce țin de infrastructură au fost rezolvate. Acum, administrația publică locală se concentrează pe procesul de înfrumusețare a localității, pe crearea premiselor de atragere a investitorilor, de dezvoltare socio-economică a comunei.

Unul dintre dezideratele ce țin de estetica localității a fost îndeplinit. Pe strada principală, practic drumul județean care străbate comuna de la nord la sud, prin fonduri de la bugetul local, a fost montat un sistem de iluminat public decorativ, au fost instalate bănci și plantați trandafiri. Întregul traseu, mai ales când înfloresc trandafirii, este o feerie cu care localnicii se mândresc, iar cei care tranzitează localitatea sunt copleșiți de uimire când văd acest tip de amenajare stradală cum nu se mai găsește într-o altă parte a județului.

Prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), inițiat și implementat de președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, la Gura Șuții se realizează trama stradală în satul Speriețeni, respectiv trotuare, șanțuri dalate la fel ca în Gura Șuții și se vor reabilita și moderniza ultimele străduțe lăturalnice din comună.

„Avem întreaga infrastructura pusă la punct. Vorbesc despre drumuri, trotuare, rețele de apă, canalizare și gaze naturale. Zi de zi, muncim pentru a schimba fața localității. Școlile și grădinițele, de asemenea, sunt modernizate și dotate cu tot ceea ce este necesar desfășurării unui proces educativ de calitate, la fel ca la oraș. Avem elevi merituoși, care au participat la olimpiade județene și naționale unde au câștigat premii. Copiii noștri au mers mai departe, și-au continuat studiile la colegii și licee prestigioase”, ne-a precizat, cu mândrie, primarul de la Gura Șuții – Constantin Dinu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: A început livrarea echipamentelor de ultimă generație pentru unitățile de învățământ preuniversitar

Publicat

pe

Au sosit la Târgoviște primele echipamente școlare de ultimă generație achiziționate de Primărie în cadrul unui proiect cu finanțare europeană nerambursabilă în valoare de peste 35 de milioane de lei. Acestea au fost depozitate la Liceul Spiru Haret și urmează să fie repartizate fiecărei unități de învățământ preuniversitar din municipiu, conform listei transmise către administrația publică locală în baza căreia a fost întocmită cererea de finanțare, pe măsură ce vor fi livrate și celelalte dotări.

Primarul Daniel Cristian Stan a declarat, astăzi – 21 februarie 2024, în cadrul unei conferințe de presă, că este cel mai mare proiect de acest tip implementat la Târgoviște după Revoluția din Decembrie 89. A punctat edilul că fiecare școală va primi tot ceea ce a solicitat și că nu au fost decât foarte puține situațiile când nu s-a înaintat o listă de necesități atunci când administrația publică locală a cerut acest lucru ca bază pentru scrierea proiectului. Totuși, primarul și-a arătat regretul că unitățile de învățământ din municipiu nu au întocmit liste mai lungi, finanțarea nefiind limitată la o sumă maximă! Cu alte cuvinte, dacă școlile ar fi cerut de două ori mai multe echipamente, le-ar fi primit!

„Acest proiect este menit să schimbe din temelii tot ceea ce cunoaștem noi despre dotarea unităților de învățământ. Au sosit table inteligente, video-proiectoare, imprimante, necesare pentru un proces de învățământ care să se desfășoare în condiții foarte bune. Este un proiect care s-a realizat în baza unei analize de nevoi pe care am făcut-o cu fiecare unitate de învățământ și prin care, repet, schimbăm din temelii tot ceea ce însemna dotarea unităților de învățământ din Târgoviște. Este unul dintre cele mai mari proiecte din România pe acest subiect. Finanțarea este nerambursabilă. 35 milioane lei reprezintă mai mult decât bugetul local din taxe și impozite al municipiului Târgoviște pe un an de zile”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

După conferința de presă de astăzi de la Liceul Spiru Haret Târgoviște, a fost testată mașina automată de brodat care a intrat în dotarea unității de învățământ, pentru atelierul de textile-pielărie, precum și aparatul de analiză corporală.

Proiectul cuprinde dotări pentru:
✅ 18 laboratoare de informatică, integral;
✅ 536 de săli de clasă, cu echipamente digitale;
✅ 442 de săli de clasă, cu mobilier și materiale didactice;
✅ 16 laboratoare de științe (fizică, chimie, biologie sau multidisciplinare), cu mobilier și materiale didactice, precum și cu echipamente digitale;
✅ 67 de cabinete pe discipline, cabinete de asistență psihopedagogică și săli de sport, cu mobilier, materiale sportive și echipamente digitale;
✅ 6 ateliere de practică, cu materiale și echipamente de specialitate, inclusiv pe componenta digitală, în conformitate cu precizările din Standardele de pregătire profesională în vigoare, asociate calificărilor profesionale școlarizate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite