Connect with us

Dâmboviţa

BILANŢ: Jandarmeria Dâmboviţa şi-a adaptat activitatea la nevoile şi cerinţele comunităţii

Misiune îndeplinită cu personal insuficient şi un parc auto învechit! Aşa putem caracteriza, în puţine cuvinte, bilanţul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa la finalul anului 2017. Cifrele prezentate astăzi de comandantul unităţii, colonelul Viorel Matei, denotă că militarii jandarmi din judeţul Dâmboviţa şi-au adaptat activitatea la nevoile şi cerinţele comunităţii, de la an la an tot mai multe.

Publicat

pe

Misiune îndeplinită cu personal insuficient şi un parc auto învechit! Aşa putem caracteriza, în puţine cuvinte, bilanţul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa la finalul anului 2017. Cifrele prezentate astăzi de comandantul unităţii, colonelul Viorel Matei, denotă că militarii jandarmi din judeţul Dâmboviţa şi-au adaptat activitatea la nevoile şi cerinţele comunităţii, de la an la an tot mai multe.

În 2017, au executat 9.597 de acţiuni pe linie de ordine şi linişte publică, au constatat 123 de infracţiuni – independent sau în comun cu alte structuri, au aplicat 1.117 amenzi – în valoare de 380.225 lei şi au scris 829 de avertismente. De asemenea, jandarmii din cadrul structurilor montane Peştera şi Zănoaga au salvat 175 de turişti aflaţi în pericol în Munţii Bucegi. Cât priveşte activitatea de pază a conductelor de transport produse petroliere, jandarmii din Dâmboviţa au recuperat 8.200 de litri, au aplicat 84 de sancţiuni contravenţionale – în valoare de 32.000 de lei, au constatat 7 infracţiuni şi au prins 10 hoţi.

Asta, în condiţiile în care încadrarea cu personal este deficitară, raportat la organigrama aprobată: 43 de ofiţeri – faţă de 53, 0 maiştri militari – faţă de 3, şi 446 de subofiţeri – faţă de 484. Sunt probleme şi în ceea ce priveşte parcul auto, în sensul că 44 din cele 60 de autovehicule din dotare au o vechime peste 10 ani.

Anul trecut, spune col. Viorel Matei, au fost acordate 343 de recompense – 21 de înaintări în grad, 131 de mulţumiri scrise, 107 felicitări scrise şi 84 de diplome de merit. La polul opus, doi jandarmi au fost sancţionaţi disciplinar cu avertisment.

bilant jandarmi 2018Prezent astăzi la Târgovişte, şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, col. Liviu Uzlău, a punctat că, dincolo de cifre, scopul şedinţelor de bilanţ trebuie să fie acela de a identifica ce a dus la obţinerea rezultatelor pozitive şi care au fost cauzele eşecurilor.

„Trebuie să vedem ce putem face pentru a fructifica succesele şi să învăţăm din eşecuri. Un general american spunea «poporul doarme liniştit pentru că are cine ucide pentru el». Nu aş merge aşa departe, dar haideţi ca, prin acţiunile pe care le desfăşurăm, să ducem siguranţa cetăţenilor la rang de lege. Fac, de asemenea, referire la un alt citat: „Dacă eşti în iad, continuă să mergi!” – Winston Churchil. Haideţi să perseverăm în ceea ce facem şi să rămânem în continuare drepţi, corecţi, loiali şi discreţi. Cunoaştem neajunsurile şi facem tot ce putem să le îndreptăm”, a spus col. Liviu Uzlău.

Mesaje de felicitare au transmis şi ÎPS Nifon – arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei, prin consilierul eparhial Victor Drăghicescu, Florina Mureşan – subprefect, Ivan Vasile Ivanoff – secretarul judeţului, Mihai Dincă – prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa şi col. Ilie Raoul Constantinescu – împuternicit inspector şef al ISU Dâmboviţa.

• „Ceremonia de evaluare a activităţii IJJ Dâmboviţa pe anul 2017 reprezintă un prilej deosebit de a aprecia activitatea instituţiei dumneavoastră, importantă şi vizibilă în planul comunităţii noastre locale. De la înfiinţarea ei, acum 168 de ani, de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica al Moldovei, şi până în prezent, Jandarmeria Română şi-a clădit un renume de instituţie care generează stabilitate, respect şi ordine, fiind unul din stâlpii încrederii din societatea noastră. De-a lungul timpului, jandarmii au contribuit, cu devotament şi jertfenicie, la apărarea valorilor civilizaţiei noastre, ctitorind un ambient de pace şi linişte, ceea ce a făcut să crească tot mai evident un profund sentiment de apreciere din partea concetăţenilor noştri. (…) În plan local, apreciez în mod deosebit activitatea domnului colonel Viorel Matei, inspectorul şef al IJJ Dâmboviţa” – ÎPS Nifon

• „IJJ Dâmboviţa ne-a demonstrat şi în 2017 că este un factor important care contribuie la asigurarea climatului de ordine şi linişte publică. V-aţi îndeplinit cu succes atribuţiile, indiferent de situaţie. Vă doresc ca în 2018 să vă depăşiţi indicatorii de performanţă şi obiectivele propuse” – Florina Mureşan

• „Am reţinut faptul că, în contextul în care, în 2017, aţi avut un deficit evident de personal, totuşi acţiunile la care aţi participat au fost mult peste nivelul anului 2016. Prin urmare, efortul de care aţi dat dovadă a fost dublu sau chiar triplu faţă de anii precedenţi. Pe de altă parte, logistica este un pic perimată şi se impune dotarea cu componente moderne. Apreciez, în altă ordine de idei, faptul că, din punct de vedere al stimulentelor, dominanta este de ordin moral, nu financiar. Acest lucru presupune un grad de conştiinţă ridicat. Am observat, de asemenea, o metamorfozare extraordinară a activităţii dumneavoastră. De la dreptul forţei, caracteristic în 1989, la forţa dreptului. Este o evoluţie. Nu ştiu dacă dumneavoastră realizaţi această transformare. Eu, ca civil, percep acest lucru. Îndepliniţi o funcţie internă a statului – ordinea şi siguranţa publică şi sunteţi, alături de Poliţie, factorul de echilibru al îndeplinirii acestei funcţii a statului. Nota bene! Succes în continuare” – Ivan Vasile Ivanoff

• „Mă bucur să constat că aţi rămas aceiaşi şi că, atunci când sunteţi în stradă sau când sunteţi lângă noi, impuneţi respect, prezentaţi siguranţă şi vă faceţi datoria aşa cum trebuie. Vă felicit pentru activitatea depusă în anul anterior şi vă urez misiuni uşoare în 2018 şi să fiţi sănătoşi” – Mihai Dincă

• „Sunteţi o forţă. Încă o dată, astăzi, îmi certific acest lucru. Vă asigur de întreaga mea consideraţie. Vă mulţumesc că anul 2017 a fost un an bun, fără probleme, şi sper ca 2018 să fie un pic mai uşor” – col. Raoul Ilie Constantinescu.

VIDEO

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Ce ați făcut pentru județul Dâmbovița, domnule Guran?

Publicat

pe

Deputatul Radu Popa, vicepreședinte al PSD Dâmbovița, invitat aseară la România TV, nu a pierdut prilejul de a-l interpela în direct pe deputatul liberal Virgil Guran, liderul PNL Dâmbovița, ce a făcut pentru județ, nu neapărat de când îi reprezintă în Parlament pe locuitorii acestui teritoriu, ci, acum, în ultimele zile, când Dâmbovița a fost afectată de furtuni și de reversările de ape.

„Chiar dacă discuția era despre alt subiect, credeti că puteam să tac și să nu îl întreb ce a făcut pentru localitățile din nordul județului Dâmbovița, în special pentru stațiunea Padina-Peștera, atât de afectată de ploile de săptămâna trecută?

Însă, tipul e demonizat de o patologie a minciunii (sau a prostiei) pentru că la întrebările mele repete și insistente legate de lipsa lui de interes pentru situația dramatică a infrastructurii rutiere din zona afectată, el încerca să’mi spună că “a înaintat hârtii și a chemat experți.”

În realitate, la ora la care el scotea panglicile astea pe gaura gurii, guvernul PNL/USR deja alocase banii și ședința de guvern fusese cu două zile înainte. Așa că hârtiile nu mai avea cui să le înainteze iar specialiștii erau pe Radio Erevan”, a scris Radu Popa.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Primar PNL: Premierul Cîțu cumpără voturi în partid cu banii țării!

Publicat

pe

Teodora Anghelescu, primarul comunei Bezdead, din județul Dâmbovița, a avut un discurs dur la adresa premierului Florin Cîțu, în cadrul Comitetului de Coordonare Județean al PNL Dâmboviţa.

A spus Teodora Anghelescu că primul ministru folosește banii țării să cumpere voturi în partid, pentru a ajunge președinte al PNL, la congresul din această toamnă.

„Sunt 17 județe care au primit bani pe calamități, noi nu am primit nimic. Este primul an în care nu se întrevede nicio linie de finanțare. Este primul an în care noi, primarii, șomăm”, a explicat edilul de la Bezdead.

Cu toate acestea, a concluzionat Teodora Anghelescu, îl va susține pe Ludovic Orban pentru a continua mandatul de președinte al PNL.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT