Connect with us

Dâmboviţa

BILANŢ: Jandarmeria Dâmboviţa şi-a adaptat activitatea la nevoile şi cerinţele comunităţii

Misiune îndeplinită cu personal insuficient şi un parc auto învechit! Aşa putem caracteriza, în puţine cuvinte, bilanţul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa la finalul anului 2017. Cifrele prezentate astăzi de comandantul unităţii, colonelul Viorel Matei, denotă că militarii jandarmi din judeţul Dâmboviţa şi-au adaptat activitatea la nevoile şi cerinţele comunităţii, de la an la an tot mai multe.

Publicat

pe

Misiune îndeplinită cu personal insuficient şi un parc auto învechit! Aşa putem caracteriza, în puţine cuvinte, bilanţul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa la finalul anului 2017. Cifrele prezentate astăzi de comandantul unităţii, colonelul Viorel Matei, denotă că militarii jandarmi din judeţul Dâmboviţa şi-au adaptat activitatea la nevoile şi cerinţele comunităţii, de la an la an tot mai multe.

În 2017, au executat 9.597 de acţiuni pe linie de ordine şi linişte publică, au constatat 123 de infracţiuni – independent sau în comun cu alte structuri, au aplicat 1.117 amenzi – în valoare de 380.225 lei şi au scris 829 de avertismente. De asemenea, jandarmii din cadrul structurilor montane Peştera şi Zănoaga au salvat 175 de turişti aflaţi în pericol în Munţii Bucegi. Cât priveşte activitatea de pază a conductelor de transport produse petroliere, jandarmii din Dâmboviţa au recuperat 8.200 de litri, au aplicat 84 de sancţiuni contravenţionale – în valoare de 32.000 de lei, au constatat 7 infracţiuni şi au prins 10 hoţi.

Asta, în condiţiile în care încadrarea cu personal este deficitară, raportat la organigrama aprobată: 43 de ofiţeri – faţă de 53, 0 maiştri militari – faţă de 3, şi 446 de subofiţeri – faţă de 484. Sunt probleme şi în ceea ce priveşte parcul auto, în sensul că 44 din cele 60 de autovehicule din dotare au o vechime peste 10 ani.

Anul trecut, spune col. Viorel Matei, au fost acordate 343 de recompense – 21 de înaintări în grad, 131 de mulţumiri scrise, 107 felicitări scrise şi 84 de diplome de merit. La polul opus, doi jandarmi au fost sancţionaţi disciplinar cu avertisment.

bilant jandarmi 2018Prezent astăzi la Târgovişte, şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, col. Liviu Uzlău, a punctat că, dincolo de cifre, scopul şedinţelor de bilanţ trebuie să fie acela de a identifica ce a dus la obţinerea rezultatelor pozitive şi care au fost cauzele eşecurilor.

„Trebuie să vedem ce putem face pentru a fructifica succesele şi să învăţăm din eşecuri. Un general american spunea «poporul doarme liniştit pentru că are cine ucide pentru el». Nu aş merge aşa departe, dar haideţi ca, prin acţiunile pe care le desfăşurăm, să ducem siguranţa cetăţenilor la rang de lege. Fac, de asemenea, referire la un alt citat: „Dacă eşti în iad, continuă să mergi!” – Winston Churchil. Haideţi să perseverăm în ceea ce facem şi să rămânem în continuare drepţi, corecţi, loiali şi discreţi. Cunoaştem neajunsurile şi facem tot ce putem să le îndreptăm”, a spus col. Liviu Uzlău.

Mesaje de felicitare au transmis şi ÎPS Nifon – arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei, prin consilierul eparhial Victor Drăghicescu, Florina Mureşan – subprefect, Ivan Vasile Ivanoff – secretarul judeţului, Mihai Dincă – prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa şi col. Ilie Raoul Constantinescu – împuternicit inspector şef al ISU Dâmboviţa.

• „Ceremonia de evaluare a activităţii IJJ Dâmboviţa pe anul 2017 reprezintă un prilej deosebit de a aprecia activitatea instituţiei dumneavoastră, importantă şi vizibilă în planul comunităţii noastre locale. De la înfiinţarea ei, acum 168 de ani, de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica al Moldovei, şi până în prezent, Jandarmeria Română şi-a clădit un renume de instituţie care generează stabilitate, respect şi ordine, fiind unul din stâlpii încrederii din societatea noastră. De-a lungul timpului, jandarmii au contribuit, cu devotament şi jertfenicie, la apărarea valorilor civilizaţiei noastre, ctitorind un ambient de pace şi linişte, ceea ce a făcut să crească tot mai evident un profund sentiment de apreciere din partea concetăţenilor noştri. (…) În plan local, apreciez în mod deosebit activitatea domnului colonel Viorel Matei, inspectorul şef al IJJ Dâmboviţa” – ÎPS Nifon

• „IJJ Dâmboviţa ne-a demonstrat şi în 2017 că este un factor important care contribuie la asigurarea climatului de ordine şi linişte publică. V-aţi îndeplinit cu succes atribuţiile, indiferent de situaţie. Vă doresc ca în 2018 să vă depăşiţi indicatorii de performanţă şi obiectivele propuse” – Florina Mureşan

• „Am reţinut faptul că, în contextul în care, în 2017, aţi avut un deficit evident de personal, totuşi acţiunile la care aţi participat au fost mult peste nivelul anului 2016. Prin urmare, efortul de care aţi dat dovadă a fost dublu sau chiar triplu faţă de anii precedenţi. Pe de altă parte, logistica este un pic perimată şi se impune dotarea cu componente moderne. Apreciez, în altă ordine de idei, faptul că, din punct de vedere al stimulentelor, dominanta este de ordin moral, nu financiar. Acest lucru presupune un grad de conştiinţă ridicat. Am observat, de asemenea, o metamorfozare extraordinară a activităţii dumneavoastră. De la dreptul forţei, caracteristic în 1989, la forţa dreptului. Este o evoluţie. Nu ştiu dacă dumneavoastră realizaţi această transformare. Eu, ca civil, percep acest lucru. Îndepliniţi o funcţie internă a statului – ordinea şi siguranţa publică şi sunteţi, alături de Poliţie, factorul de echilibru al îndeplinirii acestei funcţii a statului. Nota bene! Succes în continuare” – Ivan Vasile Ivanoff

• „Mă bucur să constat că aţi rămas aceiaşi şi că, atunci când sunteţi în stradă sau când sunteţi lângă noi, impuneţi respect, prezentaţi siguranţă şi vă faceţi datoria aşa cum trebuie. Vă felicit pentru activitatea depusă în anul anterior şi vă urez misiuni uşoare în 2018 şi să fiţi sănătoşi” – Mihai Dincă

• „Sunteţi o forţă. Încă o dată, astăzi, îmi certific acest lucru. Vă asigur de întreaga mea consideraţie. Vă mulţumesc că anul 2017 a fost un an bun, fără probleme, şi sper ca 2018 să fie un pic mai uşor” – col. Raoul Ilie Constantinescu.

VIDEO

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Liceul Nucet a trecut la cursuri online

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmbovița a adoptat, ieri – 17 ianuarie 2022, suspendarea cursurilor cu prezență fizică și desfășurarea acestora online pentru Liceul Tehnologic Nucet.

Măsura se aplică pentru o perioadă de 10 zile, pentru întreaga unitatea de învățământ, până la data de 26.01.2022, inclusiv.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Senatorul Titus Corlățean, apărător al familiei tradiționale și al moralei creștine

Publicat

pe

L-am urmărit, zilele acestea, pe senatorul Titus Corlățean, președintele executiv al PSD Dâmbovița, într-un dialog liber, curat, la un post de televiziune din București, pe teme pe care, de obicei, majoritatea oamenilor politici nu le abordează, fiindcă nu se pricep sau nu îi interesează, preferând să pedaleze pe bicicleta statică a demagogiei.

Fostul ministru de Externe al României a intrat pe tărâmul credinței, al tradiției familiei creștine așa cum o cunoaștem de peste două mii de ani, prin unirea, la bine și la rău, dintre un bărbat și o femeie.

Titus Corlățean care, față de alți politicieni de anvergură, recunoaște că este un creștin adevărat, un practician, un om care pune mai presus de orice loialitatea față de Dumnezeu, față de cuvântul Său și față de familie, a vorbit despre aceste vremuri încărcate de superficialitate în ceea ce privește lucrurile profunde, despre manipulare și minciună. A dat ca exemplu momentul organizării referendumului pentru familie când, deși trei milioane de români au subscris la introducerea în Constituție a sintagmei „familia este formată din unirea dintre un bărbat și o femeie”, în ton cu morala creștină, la vot, textul respectiv nu a trecut. A spus Corlățean că românii s-au lăsat înșelați de cel rău. O dezamăgire pe care senatorul social-democrat o simte și astăzi. Familia, unitatea dintre un bărbat și o femeie, elementul de bază al societății, fundamentul existenței noastre este în pericol.

„Am ratat o șansă uriașă din nepăsare și din lașitate. Am ratat o șansă uriașă de a ne pune la adăpost de răul care vine din zona externă, din acele centre de gândire, de non-valoare, care l-au uitat pe Dumnezeu”, a spus senatorul Titus Corlățean.

Discursul limpede al demnitarului a fost fascinant. Nu îți este dat mereu să vezi un politician care pledează pentru norme simple ale vieții, care reușește să trăiască după percepte sănătoase, biblice, în compromisul aproape firesc generat de politică. A mărturisit Corlățean că oamenii uită că „necesitatea spirituală este mai profundă și mai importantă decât orice. Am văzut oameni săraci care sunt mult mai fericiți decât bogații României”.

Senatorul Corlăţean a prezentat, cu foarte multe amănunte, informații despre soții Bodnariu care au trecut printr-un coșmar din cauza autorităților norvegiene care, invocându-se false motivații din suita de reglementări privind drepturile celor mici, le-au luat copiii. Titus Corlățean este unul dintre puținii politicieni români care a luat poziție împotriva acestui abuz comis de reprezentații statului norvegian. A inițiat demersuri pe lângă autoritățile din Norvegia, a făcut lobby în sprijinul familiei Bodnariu. Modest, senatorul Titus Corlățean a spus că meritul pentru reîntregirea familiei Bodnariu aparține Bunului Dumnezeu.

Titus Corlățean a făcut numeroase diligențe și în cazul familiei Furdui din Germania, unde șapte copii au fost despărțiți de părinții lor pe aceleași considerente ușor interpretabile de funcționari reci: nerespectarea unor norme privind protectia copilului. Senatorul PSD a participat la proteste, la mitinguri organizate în țară și în toate colțurile lumii, unde s-a cerut reîntregirea familiei Furdui.

„În societatea vest-europeană, în state democratice, în state prospere, aceste instituții au ajuns să devină niște monștri. Pentru că, în general, o instituție al oricărui stat democratic, dacă nu este supusă unui control democratic, acumulează tot mai multă putere, acumulează bani, devine independentă”.

A povestit senatorul Titus Corlățean despre răceală cu care a fost tratată familia Furdui de către autoritățile germane, care nu au admis nici măcar copiiilor mai mari să vină în România pentru a participa la funeraliile bunicii lor.

„Înainte de Crăciun, părinții au cerut să li se permită copiilor să petreacă sărbătorile alături de ei. Nu au dat niciun răspuns autoritățile. În instanța de judecată, judecătorul german a fixat termenul de judecată pe 13 ianuarie. Asta pentru a judeca cererea ca ei să fie acasă de Crăciun! O batjocură. Copiii au fost separați, duși în alte locații. Au fost separați și băieții între ei. Nu au voie să se viziteze între ei. Este foarte greu să explic de ce atâta lipsa de umanitate. Au fost încălcate chiar și tratatele internaționale în materie de drepturi, de familie”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

Demnitarul a mărturisit că a solicitat sprijin, implicare pentru rezolvarea acestui caz și președintelui Klaus Iohannis, dar aceasta a rămas insensibil, nu a făcut nimic pentru familia de români despărțită de orgoliile și pretențiile unor funcționari reci.

„Am cerut public președintelui României să se implice în acest caz din Germania. Din păcate, a fost profund dezinteresat. Președintele României ar fi putut să pună mâna pe un telefon și să vorbească cu autoritățile germane. Nu l-a interesat. Pentru domnia sa, schiul și golful sunt mai interesante decât soarta a șapte copii despărțiți de părinții lor. Știu cazuri în state europene unde, în astfel de situații, s-au implicat președinți, premieri, pentru a fi rezolvate”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT